Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Emirates Stadium
Hleb redt Arsenal in slotminuut
Kristof Blomme

Arsenal heeft een moeizame overwinning geboekt tegen Fulham. De Gunners wonnen met 2-1. Pas in de slotminuut zorgde Hleb voor de beslissing.

De match was amper één minuut bezig, wanneer Lehmann een gigantische flater beging. Na een terugspeelbal gaf hij de bal zomaar aan Healy, die het cadeau in dank aan nam. Arsenal moest meteen in de achtervolging. Rosicky probeerde het twee keer vanop afstand, maar Warner was alert. Ook op een poging van Hleb moest hij zijn kunnen tonen. Aan de overkant ging Lehmann opnieuw in de fout. Hij loste een bal, maar dit keer kon hij zijn misser rechtzetten en Healy van een doelpunt houden.

Na de pauze kreeg Rosicky een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Warner had een schitterende redding in huis. De vrijstaande Davies had even later de 0-2 aan de voet, maar zijn schot was te zwak om Lehmann te bedreigen. De tijd begon nu te dringen voor de thuisploeg. Een vrije trap van Van Persie vloog net naast de kooi van Warner. Vijf minuten voor het einde werd Kolo Touré foutief gestuit door Bocanegra. Van Persie zette zich achter de bal en werkte koel af. In de slotminuut kreeg Hleb de bal in het strafschopgebied. De Wit-Rus leek te lang te talmen, maar hij kreeg de bal toch nog tegen de touwen.