Datum: 11/08/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Upton Park
West Ham te zwak voor Man City
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
West Ham te zwak voor Man City
Foto: © SC

Met West Ham en Manchester City stonden in Upton Park twee ploegen tegenover mekaar die een zeker aantal wijzigingen ondergingen in het tussenseizoen en grote verwachtingen koesteren. West Ham begon met Dean Ashton op de bank. Sven-Göran Eriksson maakte zijn terugkeer in het voetbal op clubniveau. Emile Mpenza was gekwetst en deed niet mee bij Man City. Door de blessure van Isaksson verdedigde Kasper Schmeichel, zoon van, het doel van City. 

De bezoekers namen meteen het heft in handen. Een eerste doelpoging kwam er van Petrov die zijn afstandsschot ver naast gaan. Het was wel een eerste waarschuwing voor West Ham. De thuisploeg kwam laks voor de dag en City domineerde het openingskwartier. Uitblinker Elano hielp City op weg naar een verdiende voorsprong. Hij ging buitenom en hield de bal laag op de grond. Bianchi kon dan aan de tweede paal binnentikken: 0-1. West Ham reageerde met een schot van Zamora uit de tweede lijn dat naast ging. Bowyer trapte van dichtbij tegen de lat, maar had bij zijn controle handspel begaan. Deze fase ging dus sowieso niet door. Dan was Manchester City weer aan zet. Petrov knalde op doel, maar Green kon redden. West Ham kwam nog aan één mogelijkheid voor de pauze. Schmeichel kon de bal niet ver wegboksen en Ljungberg schoot naast. Man City toonde zich in de eerste helft duidelijk een klasse sterker dan West Ham en ging met een 0-1 voorsprong de rust in. 

West Ham begon sterker aan de tweede helft. Upson kopte een hoekschop van Ljungberg over. Zamora schoot naast van in het strafschopgebied. Net na het uur schoot Etherington vanuit een scherpe hoek voorlangs. Ljungberg kwam ook net tekort om de bal binnen te tikken. Dean Ashton maakte na een lange afwezigheid zijn rentree en kwam George McCartney vervangen. Maar stilaan herstelde Man City zich en kon het zelf ook weer enkele kansen afdwingen. Petrov ging voorbij Spector en zette voor, Bojinov kopte naast. Een schot van Petrov, die duidelijk niet bang was om op doel te schieten, werd gered door Green. West Ham versierde nog één kans op de gelijkmaker. Noble legde terug op Etherington en die kon voorzetten. Ashton trapte van dichtbij over. Drie minuten voor tijd telde City West Ham helemaal uit. Invaller Onuoha hield op sublieme wijze vier West Ham-spelers aan de praat. Hij tikte de bal terug tot bij de eveneens ingevallen Geovanni en die schoot binnen: 0-2 en West Ham KO. Het werd zelfs nog bijna 0-3. Ferdinand leverde slordig in bij Geovanni. Deze kon na samenspel met Bojinov nog op doel schieten, maar Green verijdelde een derde tegendoelpunt van West Ham. Manchester City ging niettemin met de drie punten aan de haal.

Manchester City won in Upton Park verdiend van een matig West Ham. Enkel in het vierde kwartier kon West Ham Manchester City in verlegenheid brengen. Eriksson en de zijnen kenden alvast een droomstart.   

Vooraf