Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stamford Bridge
Birmingham nipt onderuit bij Chelsea
Kristof Blomme

Chelsea heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tot een goed einde gebracht. De ploeg van Mourinho klopte nieuwkomer Birmingham met 3-2. Essien tekende voor het beslissende doelpunt.
Bij Chelsea begonnen Pizarro en Kalou voorin. Drogba startte op de bank. De thuisploeg was in de beginfase veruit de betere pleog. Malouda kreeg een grote mogelijkheid, maar hij trapte onbesuisd over. Het was uiteindelijk Birmingham dat na een kwartier voetballen en tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Ridgewell kreeg de bal tot bij Forsell en de aanvaller scoorde tegen zijn ex-club. De vreugde van Birmingham was van korte duur. Wright-Phillips vond Pizarro voor doel, die zijn eerste nette voor Chelsea. Enkele minuten was het opnieuw raak. Kalou stuurde Malouda diep, dit keer keer was de Fransman wel trefzeker. Tien minuten voor de pauze klommen de bezoekers opnieuw op gelijke hoogte. Kapo zette Johnson in de wind, om de bal knap voorbij Cech te vlammen. Chelsea, dat de partij domineerde, verdiende meer.

Na vijf minuten in de tweede helft bracht Essien, met een knap schot, de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong. Chelsea bleef de match controleren. Essien mocht opnieuw uithalen, dit keer trapte hij over. Ook Kalou kwam nog dicht bij een treffer. Hij vond doelman Doyle op zijn weg. De beste kans voor Birmingham was nog voor Ridgewell, maar hij kon net niet goed genoeg bij een hoekschop. Chelsea won uiteindelijk verdiend met 3-2.