Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Villa Park
Gerrard poeiert Liverpool naar overwinning
Kristof Blomme

Liverpool heeft de eerste moeilijke wedstrijd van het seizoen tot een goed einde gebracht. De Reds klopten Aston Villa met 1-2. Kapitein Gerrard zorgde met een schitterend doelpunt voor de beslissing.

In de eerste helft probeerden beide ploegen het vooral vanop afstand. In de beginfase van de match was Torres de gevaarlijkste man. Hij probeerde het tot drie keer toe, maar scoren lukte niet. Ook Gerrard trapte van ver op doel, maar de middenvelder was niet succesvol. Na een halfuur trapte Riise een voorzet. Laursen devieerde de bal en zo vloog het leer voorbij doelman Taylor. Aan het eind van de eerste helft kwam Aston Villa iets meer opzetten. Eerst vond Petrov Reina op zijn weg. Even later trapte Young in één tijd over.

In de tweede helft waren de eerste halve kansen voor de bezoekers. Pogingen van Gerrard en Kuijt werden gepareerd door Taylor. Een kwartier voor het einde kwam de Nederlander Babel op het veld. Hij trapte kort nadien twee keer op doel, maar zijn vizier stond nog niet scherp. Tien minuten voor het einde kreeg Villa een grote kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Barry werd overgekopt door Carew. Vijf minuten voor affluiten raakte Carragher de bal met de hand in het strafschopgebied. Kapitein Barry zette de elfmeter om. Eén minuut later haalde Petrov Gerrard neer. De skipper van Liverpool zette zich achter de vrije trap en poeierde de bal hoog in doel. Liverpool pakte op die manier meteen drie belangrijke punten.