Datum: 11/08/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Riverside Stadium
Invallers bezorgen Rovers winnende start
Rita De Meyer
| 0 reacties
Invallers bezorgen Rovers winnende start
Foto: © SC

Nadat Stewart Downing op het halfuur vanop vrije trap Middlesbrough op voorsprong schoot bezorgden invallers Roque Santa Cruz en Matt Derbyshire Blackburn Rovers na de pauze de volle buit.
 
Middlesbrough, met een indrukwekkende Jeremie Aliadiere, was één uur lang het betere team en leek af te stevenen op een logische thuiszege.  De Fransman kreeg al vroeg een uitstekende kans na een snelle uitbraak van Ayegbeni Yakubu en gevolgd door een prima voorzet van Tuncay Sanli.  Wat later was er slimme interventie van Robbie Savage nodig om de ex-Arsenal-aanvaller van het openingsdoelpunt te houden.
 
Op het halfuur was het dan toch raak voor de thuisploeg.  Savage en Morten Gamst Pedersen lieten een opening in het bezoekend muurtje en Downing zwiepte de vrije trap in de korte hoek binnen.  Boro kreeg zelfs tot tweemaal toe de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar David Wheater kon evenveel keer niet afronden.
 
Net voor het uur, en na een overtreding, zakte Benni McCarthy bij het rechtkrabbelen als een bloemzak in elkaar.  De Zuid Afrikaan werd na een minutenlange verzorging afgevoerd naar een ziekenhuis.  Momenteel is er nog geen diagnose gesteld, maar het zag er op z'n zachtst gezegd niet goed uit voor de aanvaller.  Hij werd niet alleen in een nek-brace gestopt, maar kreeg nog op het veld zuurstof toegediend.

Na het oponthoud mocht Santa Cruz zijn intrede maken in de Premier League en dat zullen ze geweten hebben.  De Paraguayaan stond amper drie minuten op het veld toen hij de allereerste echte kans voor de blauwwitten voorbij Mark Schwarzer kopte.
 
Wat Santa Cruz kan, kan ik ook, maar vlugger, moet Matt Derbyshire gedacht hebben bij zijn invalbeurt en exact 23 seconden later, op het hoekje van de rechthoek, schoot hij instinctief over Schwarzer in de verste hoek.
 
Wheater was voor de thuisploeg in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker, maar Brad Friedel bracht ietwat onorthodox redding met de voeten.

Vooraf