Datum: 11/08/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Riverside Stadium
Man. U., Chelsea en Arsenal in eigen huis
Kristof Blomme
| 0 reacties
Man. U., Chelsea en Arsenal in eigen huis
Foto: © SC

Dit weekend staat speeldag één in de Premier League op het programma. Van de vier tenoren speelt enkel Liverpool op zaterdag. De Reds gaan op bezoek bij Aston Villa. Op zaterdag staan onder andere ook Bolton – Newcastle en West Ham – Manchester City op het programma. Van deze vier ploegen wordt wel iets verwacht dit seizoen. Ook Middlesbrough en Blackburn ontmoeten elkaar, net als Everton en Wigan. Nieuwkomers Sunderland en Derby ontvangen respectievelijk Tottenham en Portsmouth. Op zondag trekt een andere nieuwkomer Birmingham meteen naar vice-kampioen Chelsea. Manchester United ontvangt Reading, terwijl Arsenal gastheer speelt voor Fulham. 
 
Sunderland – Tottenham
 
Om 13.45u Belgische tijd brengen Sunderland en Tottenham het nieuwe seizoen op gang. Bij Sunderland kan recordtransfer Craig Gordon, die overgenomen werd van Hearts, meteen zijn debuut maken in doel. Middenvelder Leadbitter is nog een tijdje out met een blessure aan de hamstring. Halford en Edwards zijn nog onzeker. Bij Tottenham zijn nieuwkomer Bale, King, Lennon, Lee en Assou-Ekotto niet fit.
 
Bolton – Newcastle
 
Bolton zal het moeten stellen zonder de geblesseerden Giannakopoulos en Gardner. Ook nieuwkomers Braaten en Wilhelmsson kunnen niet in de wedstrijdkern worden opgenomen. Newcastle moet enkele belangrijke spelers missen. Zo is doelman Given geblesseerd, hij wordt vervangen door Harper. Ook op Owen, Duff, Barton, Emre en Babayaro kan er niet gerekend worden.
 
West Ham – Manchester City
 
West Ham moet het stellen zonder Lucas Neill en Scott Parker, die beiden sukkelen met een lichte knieblessure. Volgende week zouden beide spelers hersteld moeten zijn. Ook Davenport, Faubert en Quashie staan aan de kant. Manchester City moet doelman Isaksson missen. Hij wordt allicht vervangen door Hart. Ook Schmeichel is een mogelijkheid. Mpenza is gekwetst en moet langs de kant toekijken. Corluka en Bojinov zijn wel speelgerechtigd.
 
Middlesbrough – Blackburn
 
De thuisploeg mist verdedigers Woodgate, Huth en Pogatetz wegens blessures. Rochemback moet geschorst toekijken. Blackburn mist dan weer Reid en Berner. Savage maakt allicht zijn rentree ndadat hij afgelopen seizoen een gebroken been opliep.
 
Everton – Wigan
 
Everton mist voor de seizoensopener Vaughan, Cahill en McFadden. Ook nieuwkomer Baines sukkelt met een blessure. Hij speelt dus niet tegen zijn ex-club. Wigan zag Taylor uitvallen met een scheenbeenblessure. Nieuwkomer Brown is meteen geschorst. Kilbane vervangt Baines, die nu bij de tegenstander speelt, op de linksachter.
 
Derby – Portsmouth
 
Bij de nieuwkomer is Davis nog twijfelachtig. Earnshaw, Mears, Griffin en Todd maken allicht hun debuut. De bezoekers missen Primus, Stefanovic en de Kroaat Kranjcar
Aston Villa - Liverpool
 
Om 18.15u gaat Liverpool op bezoek bij Aston Villa. Niet de gemakkelijkste start voor Liverpool, dat dit seizoen wil meedingen naar de hoofdprijs. Aston Villa mist doelman Sörensen, die geblesseerd is. Hij wordt vervangen door Taylor. Liverpool heeft niet te kampen met blessures, waardoor manager Benitez een ruime keuze heeft. 
 
Manchester United – Reading
 
Zondag start om 17 uur het nieuwe seizoen voor de landskampioen. Bij de thuisploeg zijn Neville en Saha out. Tevez is speelgerechtigd, maar zal op de bank beginnen. Reading, dat afgelopen seizoen verraste miste Sonko, Convey, Little en Lita.
 
Chelsea – Birmingham
 
Chelsea ontmoet nieuwkomer Birmingham zonder de geblesseerden Terry, Ballack en Bridge. Drogba, die ontbrak op de Supercup, raakt wel fit. Bij de bezoekers zijn kapitein Johnson, Schmitz en Sadler niet speelklaar.
 
Arsenal – Fulham
 
Arsenal mist Gilberto Silva, die een lange rustperiode kreeg na de Copa America. Adebayor mist de partij wegens een liesblessure. Bij Fulham zijn Hughes en Cook er zeker niet bij. Christanval en Pearce zijn twijfelgevallen.

Meer nieuws