Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Old Trafford
Man Utd begint seizoen in mineur
Kevin Vanbuggenhout

De zoektocht naar een tweede titel op rij begon voor Manchester United zondag met een thuiswedstrijd tegen Reading. Die partij mocht in principe niet teveel moeite kosten. Het draaide echter anders uit. Ondanks het feit dat Man United het laatste kwartier met een man meer speelde bleef de kampioen van Engeland steken op een scoreloos gelijkspel.

Het begon nochtans goed met Rooney die snel kon dreigen. Hahnemann liet zich niet in de luren leggen. Reading kon teren op een goede organisatie en gaf in defensief opzicht niet veel weg. De bezoekers konden op aanvallend vlak niet veel brengen, maar Man United had het op zijn beurt moeilijk om de defensie van Reading te ontwrichten. Aan de rust stond het nog 0-0.

Slecht nieuws was op komst voor Man United. Wayne Rooney kon de tweede helft niet meer aanvatten en bleef geblesseerd aan de kant. Over de ernst van zijn blessure was er niet meteen duidelijkheid. Ook op het veld was er niet veel positiefs te rapen voor de thuisploeg. Man Utd was wel de enige ploeg die kansen creëerde, maar het doelpunt bleef uit. Hahnemann was paraat op een poging van O'Shea. Het leek nog moeilijk te worden voor Reading toen Kitson, die nog maar een minuut op het veld stond, een rode kaart kreeg. United rukte op naar voren, Hahnemann werkte een poging van Carrick in hoekschop. In de slotminuut wist Cristiano Ronaldo bijna toch nog te scoren. Maar ook zijn lage schot werd gered door Hahnemann. Reading bleef overeind en pakte zo één punt op Old Trafford.

Manchester United heeft dus meteen een achterstand op zijn naaste concurrenten. Arsenal, Liverpool en Chelsea wonnen immers wel op de eerste speeldag. Man U kon zeker aanspraak maken op de zege, want Reading dwong zelf amper een kans af. Maar Reading speelde het tactisch wel erg slim en stond goed te verdedigen. Met uitmatchen tegen Portsmouth en stadsrivaal Man City wachten er Man United nog twee moeilijke opdrachten. Reading zal woensdag proberen ook Chelsea punten af te snoepen.