Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadium of Light
Sunderland wint dankzij laat doelpunt
Rita De Meyer

Ook de Engelse Premier League ging dit weekend van start. Sunderland en Tottenham Hotspur kregen de eer om deze zaterdagnamiddag op gang te trappen. Het was Sunderland dat aan het langste eind trok en als winnaar uit de bus kwam. Het moest daarvoor wel wachten tot de 92e minuut. De ingevallen Michael Chopra kroonde zich dankzij zijn late treffer tot matchwinnaar in een wedstrijd waar enkel de tweede helft het bekijken waard was.

De wedstrijd begon begon al vanaf de eerste minuut fel. Beide ploegen vochten voor elke meter grond. Sunderland was de gevaarlijkste ploeg in de openingsfase en had ook het meeste balbezit. Tottenham probeerde via de opbouw iets te forceren, maar het was te matig en te slordig om degelijke aanvallen in elkaar te boksen. De eerste kans was echter wel voor Tottenham, Keane kopte een voorzet nipt naast. Sunderland kwam aan het venster kijken met een schot vanuit de tweede lijn. Het tempo lag erg hoog en er werd bikkelhard gestreden. Echter kwamen er veel te weinig kansen uit de bus. De ploegen ging dan ook logisch met een 0-0 de kleedkamers opzoeken.

Tijdens de koffie hadden de mannen van Sunderland duidelijk de opdracht gekregen om nog meer druk te zetten en aanvallender te spelen. Dat zag je dan ook vanaf het eerste fluitsignaal na de rust. In de tweede helft regende het aanvallen. Tottenham moest zich enkel en alleen tevreden stellen met enkele schoten vanop zo'n 25 meter en een vrije trap die rakelings over ging. Sunderland kwam dan ook het dichtst bij een doelpunt, Robinson behoedde Tottenham echter van de achterstand op een schot van Murphy. Dat was meteen ook de eerste echte grote kans in de wedstrijd.

En terwijl iedereen in de tribune dacht aan een gelijkspel gebeurde het dan toch. In de toegevoegde tijd kreeg de ingevallen Chopra een bal aangespeeld via een voorzet vanop de flank. Deze liet de kans niet liggen en verschalkte Robinson. Hij werd de held van de wedstrijd voor Sunderland dat zo de drie punten pakte in eigen huis. Tottenham blijft met lege handen achter en heeft nog veel werk voor de boeg, het speelde een erg matige wedstrijd. Zo eindigde de wedstrijd onverhoopt maar verdiend in een 1-0 overwinning voor Sunderland.

Verslag: Kevin Janssens