Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Bayern delft het onderspit tegen Milan
Thomas Dubois

Bayern München kreeg de ondankbare taak om met de 1-1 uit de heenwedstrijd zich te gaan kwalificeren op San Siro. Het probeerde dat zonder Lahm en Salihamidzic, hun vervangers waren Lizarazu en Schweinsteiger. Milan begon met Stam en zonder de geschorste Gattuso. De wedstrijd werd geleid door Ivanov.

Milan begon sterk en vol vuur aan de wedstrijd. Dat leverde na acht minuten al een doelpunt op. Inzaghi kon de voorzet van Serginho binnenkoppen. Milan al heel vroeg in de wedstrijd in een droompositie, voor Inzaghi de 31ste in de Champions League. Milan speelt een heel goede eerste helft. Bayern komt er slechts sporadisch uit, onder meer via Schweinsteiger. In minuut 23 krijgt Milan een uitstekende kans op de 2-0. Shevchenko mag na een fout van Ismaël op Inzaghi aanleggen vanop de penaltystip. Hij mist echter.

Uitstel is geen afstel moet Shevchenko gedacht hebben. Twee minuten later staat het toch 2-0, Shevchenko kopt de voorzet van Stam binnen. Bayern moet nu minstens twee keer scoren om door te kunnen gaan. Het doet dat nog een eerste keer tien minuten voor de rust. Schweinsteiger schiet een vrije trap enig mooi naar doel en Ismël kan de rebound scoren. 2-1 is meteen ook de ruststand.

Vlak na de rust is het kalf voor Bayern helemaal verdronken. Inzaghi scoort een tweede keer en brengt de stand op 3-1. Op het uur is het helemaal over voor de Duitsers. Kaka schiet de bal genadeloos voorbij Kahn. Match gespeeld, Bayern geraakt niet meer verder dan enkele kleine kansjes van Ballack en Lucio.

Zo gaat Milan al bij al verdiend naar de kwartfinales. Bayern München verliest met 4-1 en zo verdwijnt er opnieuw een Duitse club uit de Champions League. München bleek enkele maatjes te klein voor Milan. [AN]