Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Anfield Road
Benfica schakelt titelhouder uit
Kristof Blomme

Liverpool is verrassend gesneuveld in de achtste finales van de Champions League. Op Anfield Road gingen de Reds verrassend met 0-2 onderuit tegen Benfica. Simao en Miccoli zorgden voor de goals.

Bij de thuisploeg moesten Riise en Hyypia verstek geven wegens blessure. Toch begon Liverpool sterk. Een schot van Crouch, na tien minuten, week af en strandde op de buitenkant van de staander. De daaropvolgende hoekschop werd door Luis Garcia op doel getrapt, maar het leer werd op de lijn gekeerd. Ook Carragher mocht nog een poging wagen in de rebound. Hij trof het zijnet. Liverpool bleef kansen creëren. Na een dubbelpass tussen Luis Garcia en Morientes kwam die eerste oog in oog met de bezoekende goalie. De middenvelder kon het echter niet afmaken. Hij schoot hoog over. Ook Gerrard mengde zich in de debatten. Hij vond Crouch in de box. Zijn schot was te zwak om Morreto te bedreigen. Na een halfuur kregen de Reds bijna het deksel op de neus. Geovanni knalde na een goeie borstcontrole op de lat. De rebound werd door Simao op doelman Reina getrapt. Tien minuten voor de koffie kwamen de bezoekers toch verrassend op voorsprong. Carragher werkte de bal slecht weg, in de voeten van Simao. De Portugees aarzelde niet en schoot hoog binnen. De thuisploeg moest nu drie keer scoren. Beto klopte even later ei zo na zijn eigen doelman, nadat hij de bal verkeerd op de voet kreeg. Ook Carragher kon bijna scoren, maar zijn kopbal strandde op de paal. De rust werd dus bereikt met een gevleide 0-1 voorsprong voor Benfica.

Ook in de tweede helft was Liverpool de gevaarlijkste ploeg. Xabi Alonso trapte van ver, maar Moretto redde knap. Carragher kwam opnieuw dicht bij een doelpunt met de kop. Deze keer knikte hij over. Liverpool probeerde wel, maar het leek zo'n avond te worden waarin er nooit zou gescoord worden. In de allerlaatste minuut was de afgang compleet. Miccoli trapte, volledig vrijstaand, heerlijk binnen. Liverpool, dat vorig jaar verrassend de Champions League won, ligt er op die manier even verrassend uit.