Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stade Gerland
Lyon maakt het thuis gemakkelijk af
Dirk Pieters

Het Champions League-avontuur van PSV zit er op. Het Franse Lyon was in eigen huis te sterk voor de Nederlandse club en won met 4-0. Bij de rust stonden de Nederlanders al 2-0 achter. Het moest ook nog eens de gehele tweede helft tien man verder na twee gele kaarten voor Cocu

Het was geweten dat beide ploegen het meestal moeilijk hebben, maar dit keer was Lyon echt de betere ploeg. De Fransen begonnen het best aan de wedstrijd, maar echt grote kansen kregen ze niet. Na bijna twintig minuten kreeg Malouda een goede kans, maar zijn schot ging net naast. Amper vijf minuten later was het dan toch raak. Tiago werkte een voorzet van links tegen de netten.
Met nog vijf minuten te gaan kreeg Cocu zijn tweede gele kaart en moest PSV nog vijftig minuten verder met tien man. Een domme fout van de aanvoerder van de club uit Eindhoven. Het werd zelfs nog erger voor PSV. Lyon kwam op slag voor rust op 2-0, opnieuw via Tiago.

PSV begon aan de tweede helft met één opdracht; de schade beperken. In het begin leek dat aardig te lukken, maar Lyon begon steeds beter gebruik te maken van de man-meer-situatie. Met bij vlagen perfect voetbal speelde Lyon de Nederlandse club helemaal in de vernieling. In de 71e minuut zorgde Sylvain Wiltord voor de definitieve nekslag; 3-0.

Invaller Fred zorgde in de allerlaatste minuut met een schitterend doelpunt voor de 4-0 eindstand. Hij schudde een schitterende beweging uit de voeten en knalde hard binnen. Fred had duidelijk nog meer reden om te jubelen want met een 'tutter' in de mond vierde hij op zijn manier de komst van een baby.

Over de twee wedstrijden gezien heeft PSV eigenlijk geen moment aanspraak kunnen maken op een ticket voor de volgende ronde. In eigen huis kon het Olympique Lyon, ondanks een 0-1 nederlaag, goed afgehouden, maar op het veld van Lyon gingen alle PSV-spelers ten onder. [AN]