Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter wipt laatste Nederlandse ploeg
Thomas Dubois

In de laatste achtste finale van de Champions League stonden Inter Milaan en Ajax vanavond tegenover elkaar. De heenwedstrijd eindigde op 2-2 dus moest er gescoord worden door Ajax. Dat deed het niet, integendeel, het was een tegenstoot op het uur dat Inter de winst bezorgde. Het was Stankovic die een mooie individuele actie afrondde.

Ajax startte met onze landgenoot Thomas Vermaelen in de basis naast Maduro. Bij Inter Milaan vormden Martins en Adriano het spitsenduo. Inter speelde het best in de eerste helft en kwam enkele keren dicht bij de eerste treffer. Na 12 minuten knalde Martins enig mooi in de draai tegen de lat. De grootste kans kwam er echter na 25 minuten. Lindenbergh blokte een voorzet af met de hand en de scheidsrechter wees naar de stip. Een licht gegeven strafschop voor Inter. Gelukkig was Adriano te nonchalant en miste hij knullig de strafschop.

Aan de overkant gebeurde hetzelfde met Materazzi maar deze keer floot de scheidsrechter niet. Veel meer gebeurde er niet in de eerste helft wat het aantal kansen betrof, Ajax voetbalde af en toe goed mee maar kreeg geen kansen.

Het is Inter dat even voor het uur het eerst de neus aan het venster steekt én ook meteen scoort. Stankovic – die ook al in de heenwedstrijd scoorde – was plots weg aan de linkerkant en kon het leer heerlijk voorbij Stekelenburg krullen. Ajax moet nu zeker komen en dat probeert het ook. Onder meer door de inbreng van Ryan Babel en Charisteas. Met hen in de spits probeert coach Danny Blind wat meer diepgang te krijgen in de ploeg.

Tot echte kansen leidt dat niet. Veel goede wil, dat wel maar daar blijft het bij. Zo verliest Ajax dus met 1-0 en zo verdwijnt de laatste Nederlandse ploeg uit Europa. Geen scenario zoals met PSV vorig jaar. Inter gaat verder naar de volgende ronde en neemt het daarin op tegen Villarreal. [AN]