Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Highbury
Arsenal houdt kleine voorsprong vast
Tonnelier Caroline

Arsenal heeft zich dankzij een scoreloos gelijkspel verzekerd van een plaatsje bij de laatste acht in de Champions League.  In een kansrijke partij vond geen van beide teams de weg naar de netten, zodat het doelpunt van Henry in Bernabeu beslissend bleek in de eindafrekening.  Real Madrid moet na de uitschakeling alles op de competie zetten, waar de achterstand op Barcelona nog steeds tien punten bedraagt.

De bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en zetten Arsenal meteen onder druk.  Lehmann moest al in de derde minuut een gevaarlijke kopbal van Ronaldo uit zijn doel houden.  De Engelsen herstelden het evenwicht, met kansen voor Reyes en Fabregas tot gevolg.  De beste kans van de eerste helft was kort voor de rust nog voor Arsenal.  Een schot van Reyes op aangeven van Henry strandde echter op de deklat.

Real drong in het begin van de tweede helft opnieuw aan en dat leverde op het uur een grote kans voor Raul op.  Op aangeven van Beckham trapte hij op de paal en bij de rebound van Raul zelf bracht Lehmann redding.  Aan de overkant toonde ook Henry nog eens zijn klasse.  Een eerste poging van de Franse international werd gepareerd door Casillas en een tweede ging net naast het Spaanse doel.  In een spannende slotfase waren er nog kansen voor beide teams.  Roberto Carlos voorkwam een treffer van Pirés toen Casillas zijn doel had verlaten en Lehmann voorkwam een late treffer van Robinho.  Wonder boven wonder bleef het dan ook 0-0, waardoor Arsenal genoeg heeft aan de treffer van Henry op Spaanse bodem om zich te plaatsen voor de kwartfinales.  Zou het dan toch eindelijk eens gaan lukken voor de Gunners in Europa?