barBarcelona
cheChelsea
1-1
92' Frank Lampard (pen)
Datum: 07/03/2006 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona neemt revanche
Kristof Blomme

Barcelona heeft wraak genomen op Chelsea voor de uitschakeling vorig jaar in de Champions League. Het speelde in eigen huis 1-1 gelijk tegen de Engelsen. De heenmatch was al met 1-2 in het voordeel van de Catalanen geëindigd.

In de eerste helft was het balbezit vooral voor de thuisploeg. De organisatie bij beide ploegen zat echter stevig in elkaar, waardoor er weinig kansen kwamen. Cole mocht de bal vanop rechts toch voor doel brengen. Het leer was net te hoog voor Drogba. Onder impuls van Ronaldinho probeerde Barça toch doorheen de bezoekende verdediging te geraken. Verder dan een afgeblokt schot van Messi kwam het echter niet. Aan de overkant werd Drogba weer gevaarlijk. Aan de tweede paal kopte hij, na een vrije trap, pal op Valdes. Barcelona probeerde het vooral met schoten van ver. Ook Robben trapte, namens Chelsea, op doel. Opnieuw lag Victor Valdes in de weg.

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor Eto'o. De Kameroener draaide knap en trapte op doel. Cech kwam gevat tussen. Aan de overkant bracht Crespo bijna de spanning terug. Cole zette goed voor, maar de Argentijn tikte de bal net naast. Ronaldinho bleef magistrale bewegingen uit zijn schoenen schudden, maar tot heel veel kansen leidde dat niet. Tien minuten voor het einde zette de Braziliaan een dubbelpass op met Eto'o. Hij zette Carvalho en Terry in de wind en trapte beheerst voorbij Cech. De klasse van de beste voetballer ter wereld bracht Nou Camp in extase. Mourinho probeerde nog met de moed der wanhoop en hij dropte Huth in de spits. Het was ei zo na Eto'o die de thuisploeg op 2-0 kon zetten. Hij ging op snelheid voorbij Carvalho, maar de paal stond in de weg. Diep in blessuretijd zette Terry zich nog door in het strafschopgebied van de thuisploeg. Van Bronckhorst tackelde op de bal, maar Merk zag er een strafschop in. Lampard, die verder helemaal onzichtbaar was, zette Valdes op het verkeerde been en bracht Chelsea op het nippertje langszij. Het mocht niet meer baten, want meteen daarna floot Markus Merk de match in de geschiedenisboeken. Barcelona haalde het over twee wedstrijden met 3-2 van Chelsea. In de volgende ronde mist het wel Puyol, die geschorst is.