Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Kaka schenkt Milan de zege

AC Milan speelde niet echt denderend tegen Fenerbahçe. Toch wonnen de Italianen met 3-1, vooral dankzij twee doelpunten van absolute uitblinker van Kaka.

De thuisploeg nam de beste start. Shevchenko zorgde met een kopbal voor de eerste Milanese dreiging. Na 18 minuten klom Milan op voorsprong toen Kaka met een prachtige plaatsbal de netten deed trillen (1-0). De assist van Pirlo, een knap hakballetje, was eveneens schitterend.

Op het half uur dreigden de Turken voor het eerst. Maldini kon nog maar net verhinderen dat Tuncay vrij kon inkoppen. Niet veel later moest Dida ingrijpen op een poging van Alex.

De eerste kans na de koffie was voor Fenerbahçe op de counter. Anelka besloot oog in oog met Dida naast. In de 63ste minuut was het wel raak voor de bezoekers. Alex zette immers een penalty feilloos om (1-1).

Het zag er lang naar uit dat Fenerbahçe een punt ging wegkapen in Milan. Vlak voor tijd ontbond Kaka echter zijn duivels en scoorde de 2-1. Enkele minuten later sloeg Shevchenko de Turkse kampioen helemaal knock out door er 3-1 van te maken.

Milan had het best moeilijk tegen een goed spelend Fenerbahçe. Kaka speelde evenwel weergaloos en besliste zowat in zijn eentje de wedstrijd.