Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Inter Milaan wint met kleinste verschil
Rudi Zeelmaekers

Het was al een kleine stunt dat het "kleine" Artmedia Bratislava was doorgestoten naar de poules van de Uefa Champions League en met een sterke thuisreputatie wisten de hoofdstedelingen van Slovakije de schade te beperken tegen het ervaren Inter Milaan.

Inter Milaan had de wedstrijd van bij de start onder controle en vooral Cruz kon moeilijk afgestopt worden door de thuisploeg. Het duurde dan ook niet veel langer dan een kwartier voor "Internazionale" de openingstreffer scoorde. Eerst waren er al magere mogelijkheden voor Womé, Figo en Cruz maar de Slovaakse muur leek niet te bezwijken voor de getalenteerde Italiaanse voetbalgrootheid. In de 17de minuut zorgde Stankovic' speldoorzicht er voor dat Adriano de bal makkelijk tot bij Cruz kon brengen. De lange spits draaide de voorzet in doel en Inter ging op zijn elan verder.

Het duurde zelfs tot de 30ste minuut voor Artmedia Bratislava de doelman van de Milanezen aan het werk kon zetten. Een voorzet-schot van Urbanek werd net naast de paal uit doel gehaald door Julio Cesar. Dit was dan ook de enige dreiging van de Slovaakse kampioen.

Bijna moesten de gastheren een tweede doelpunt toestaan wanneer de Argentijn Cruz vanop links werd bediend door Adriano. Deze keer treuzelde de spits te lang zodat Cobej de tijd kreeg om het schot met beide benen af te blokken. De 0-1 bij de rust was een logisch resultaat.

Ook in de tweede helft was het Inter Milaan dat de wedstrijd makkelijk kon controleren tot Véron werd uitgesloten na slechts 10 minuten spel. Hierdoor kwamen de Slovaken beter in de wedstrijd en konden ze Inter onder druk zetten om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Inter Milaan wist de organisatie te behouden en naarmate het einde van de wedstrijd naderde kwamen er toch kansen voor de thuisploeg. Fodrek zag een schot geblokt worden en Halenar verkwistte de beste kans van de wedstrijd met een schot op Julio Cesar van dichtbij.

Adriano had in de slotminuut nog de bevrijdende tweede treffer kunnen maken maar zijn schot ging over de dwarsligger.

Artmedia Bratislava kon na eerdere thuiswinst in de voorrondes tegen Celtic Glasgow (5-0) geen punten pakken tegen Inter Milaan maar dankzij behoorlijk verdedigend werk konden ze de schade beperken tot een 0-1 verlies.

Artmedia moet de volgende speeldag op bezoek bij FC Porto. Inter Milaan ontvangt over twee weken het Schotse Glasgow Rangers.