Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Stamford Bridge
Anderlecht speelt verdienstelijk, maar verliest
Kristof Blomme

Anderlecht heeft de eerste wedstrijd in de Champions League verloren bij Chelsea met 1-0. Na twintig minuten zorgde Frank Lampard met een vreemd schot voor de enige treffer. Anderlecht speelde verdienstelijk, maar daar kopen ze natuurlijk niks mee.

Franky Vercauteren pakte uit met enkele verrassingen in de basisopstelling en die pakten goed uit. Zo kwamen De Man, Juhasz en Zewlakow in de ploeg. Wilhelmsson, Zetterberg en Jestrovic begonnen op de bank. Vincent Kompany was toch niet fit genoeg om te spelen. Bij Chelsea waren er geen verrassingen. Gallas speelde op links om Del Horno te vervangen. Carvalho nam de plaats van Gallas centraal in de defensie in. Drogba begon als enige diepe aanvaller, met Robben en Duff op de flanken.

Anderlecht speelde heel goed georganiseerd en Chelsea had het daar moeilijk mee. De Engelsen waren voortdurend in balbezit, maar ze raakten niet door de Brusselse afweer. Toch kwam er heel vroeg een kansje voor Essien. Vanuit een scherpe hoek schoot hij op Zitka. In de rebound was er opnieuw een goeie redding nodig van de Tsjechische doelman na een schot van Duff. Na tien minuten kwam Anderlecht opzetten met een stevige counter. Via Deschacht en Goor op links kwam de bal bij Mpenza. Hij stak de bal goed diep op Serhat, maar die miste z'n schot volledig. Daar zat meer in voor de Turk. Na twintig minuten kon Chelsea op een vreemde manier toch op voorsprong komen. Lampard mocht een vrije trap nemen en hij verraste Zitka met een heel vreemde curve. Na een halfuur spelen kon Anderlecht nog eens dreigen. Serhat probeerde van heel ver, maar z'n schot bezorgde Cech geen problemen. Bij de rust stond het 1-0 voor de thuisploeg na een weinig opwindende eerste helft.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Anderlecht bleef het goed georganiseerd aanpakken, terwijl Chelsea rustig controlerend speelde. Na een kwartier was er een eerste poging van Chelsea, maar het schot van Ferreira schoof naast. Even later opnieuw een heet standje voor het Brusselse doel. Een vrije trap van Lampard werd op een schitterende manier gepakt door Zitka. Enkele minuten later kwam Anderlecht bijna op gelijke hoogte. Vanden Borre kon aanleggen en via de voet van John Terry verdween de bal op de paal, pech voor paars-wit dus. Naar het einde van de wedstrijd toe probeerde men Chelsea toch nog wat onder druk te zetten. Wilhelmsson, Jestrovic en Delorge kwamen op het veld. Kansen leverde dit jammer genoeg voor Anderlecht niet meer op. Het was integendeel Wright-Phillips die er nog eens gevaarlijk uit kon komen, maar hij schoot wild over.

Chelsea behaalde, zoals zo vaak, een zuinige 1-0 overwinning. Anderlecht speelde als ploeg goed georganiseerd, maar slikte een heel ongelukkig doelpunt. Nieuwkomer Juhasz en jongeling De Man speelden een uitstekende partij.