Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV wint na zware wedstrijd
Dirk Pieters

De wedstrijd tussen PSV en Schalke beloofde een spannende wedstrijd te worden, beide ploegen begonnen sterk aan de competitie en staan op een vierde plaats in hun competitie. PSV kon niet rekenen op Aruna Kone, die pas na nieuwjaar eventueel mag meedoen. Schalke rekende vooral op aanvaller Kevin Kurany.

PSV begon heel aanvallend aan de wedstrijd, zowel Farfan, Beasley als Vennegoor of Hesselink kwamen aan de aftrap. In de eerste tien minuten was het vooral aftasten door beide ploegen. Er kwamen erg weinig kansen langs beide kanten.
Na 35 minuten kon Vennegoor of Hesselink dan toch een corner van Beasley makkelijk binnenkoppen. PSV op rozen en 1-0 voor.  Ook beasley zelf kwam nog dichtbij een doelpunt, maar zijn vrij trap kon gestopt worden door Schalke-doelman Rost. Hamit Altintop beleefde een moeilijke avond tegen de Peruviaan. Phillip Cocu kreeg vlak voor rust nog een goede kans, maar ook zijn schot leverde geen goal op. Schalke leek aangeslagen na de 1-0 en kon amper dreigen. PSV mocht gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft moest PSV achteruit en begon Schalke 04 beter in de wedstrijd te komen. Gomes moest één keer al zijn kunnen tonen op een schot van Altintop, aan de andere kant was het Afellay die helemaal vrij kwam voor doelman Rost maar te zwak besloot. Ook Beasley en Farfan kregen nog enkele kleine kansje op de counter, maar doelman Rost echt bedreigen zat er niet in.
PSV dacht alleen nog maar aan de stand vast te houden. Vennegoor of Hesselink mocht naar de kant voor Robert. Het werd er allemaal niet mooier op, maar PSV kon standhouden en zo de eerste drie punten binnenhalen in hun Champions League-campagne.

PSV behaalde een zware maar verdiende overwinning tegen Schalke. Een mooie start voor de Nederlanders. Schalke kon er weinig tegenoverstellen. De PSV-supporters waren door het dolle heen na deze mooie overwinning.