Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 1)
Stadion: Stade Gerland
Afgang voor Real in Lyon
Philippe Crols

Real Madrid heeft dinsdagavond zijn Champions League-campagne niet al te best ingezet. Olympique Lyon boorde de 'Galacticos' met maar liefst 3-0 de grond in.

Real, dat het zonder Zinedine Zidane en Ronaldo moest doen, begon nochtans redelijk goed. Een vrijschop aan de rand van de zestien werd door specialist David Beckham net naast gekruld. Een paar minuten later probeerde Roberto Carlos het op zijn manier. Zijn vrijschop was wel hard, maar niet succesvol. Madrid domineerde het eerste kwartier, maar dan kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Lyon telde de bezoekers in tien minuten volledig uit. Weer een vrijschop zorgde voor het gevaar. Juninho trapte naar doel en daar kon John Carew de bal nog deviëren. Ilker Casillas was verrast en zo stond na 21 minuten de 1-0 op het bord. Vijf minuten later was het weer prijs. Opnieuw een vrijschop voor Lyon en dus opnieuw Juninho achter de bal. Deze keer deed de Braziliaan het helemaal zelf. Hij knalde de bal tegen 126 kilometer per uur richting Casillas. De Spaanse doelman had geen antwoord op deze knal en dus werd het 2-0.Het volgende doelpunt volgde vijf minuten later. Een aanval uit het boekje was het van de thuisploeg. Anthony Réveillère haalde de achterlijn en legde de bal terug tot bij Sylvain Wiltord die niet twijfelde en de bal in één tijd binnenknalde.

Tussen de doelpunten van Lyon door kreeg Real Madrid ook nog een enorme kans. Julio Baptista veranderde het schot van Roberto Carlos van richting, maar de bal kwam via de paal bij Raul die te verrast was om de bal binnen te koppen. Net voor rust kreeg Madrid nog een goede kans. Robinho maakte zich vrij in de zestien en kwam tot een schot dat net naast ging en waar ook Beckham in laatste instantie zijn voet niet meer tegen kreeg. 3-0 was de ruststand, maar het had nog allemaal veel erger kunnen zijn voor Real, want vijf minuten voor rust kreeg de thuisploeg een strafschop. Michel Salgado haakte Juninho en die ging gretig neer. De Braziliaan ging zelf achter de bal staan, maar trapte zwak en Casillas redde.

Madrid kwam met veel goede bedoelingen uit de kleedkamer en een schot van Baptista leidde meteen tot gevaar. Gregory Coupet kwam echter niet echt in de problemen. Even later probeerde ook Roberto Carlos het vanop afstand, maar ook zijn poging leidde niet tot succes, al had Coupet het wel moeilijk met het harde schot van de linksachter. Na een uur spelen had Madrid wel moeten milderen tot 3-1. Raul werd door Robinho alleen voor Coupet gezet en moest met zijn mindere rechter uithalen. Het gevolg was dat de Franse doelman alsnog redding kon brengen. De eerste kans van de thuisploeg in de tweede helft kwam net na de poging van Raul. Man van de match Juninho nam Casillas onder vuur, maar de Spaanse doelman deed wat hij moest doen. Met nog 25 minuten te gaan was Raul weer eens dicht bij de 3-1. Zijn schot uit de tweede lijn ging helaas voor hem en Real Madrid net naast.

Voor het overige viel er in de tweede helft veel minder te beleven dan in de eerste helft. Real had ondertussen al wel door dat punten halen een onmogelijke opdracht was en dus kregen we geen kansen meer te zien tijdens de laatste twintig minuten.Alleen invaller Fred kwam nog dicht bij een doelpunt. Zijn schot ging voorlangs. De eindstand bleef dus 3-0. Iets wat ze bij Lyon niet durfden dromen en bij Madrid niet hadden verwacht. De Madrilenen verloren afgelopen zondag ook al thuis tegen Celta de Vigo en zijn dus niet al te best bezig.