celCeltic Glasgow
acmAC Milan
Datum: 20/02/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Celtic Park Glasgow
Verzwakt Milan houdt stand in Glasgow
Harald Berings
| 0 reacties
Verzwakt Milan houdt stand in Glasgow
Foto: © SC

Ondanks de vele blessures heeft Milan stand gehouden in een imposant Celtic Park. De Rossoneri kregen nog de beste kansen op de zege, maar met name Alberto Gilardino zorgde met een zwakke prestatie dat Milan over twee weken toch nog vol aan de bak moet in het eigen San Siro.

Nelson Dida, Alessandro Nesta, Claudio Serginho, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi... Het lijstje van geblesseerde spelers was voor trainer Carlo Ancelotti bijna niet meer bij te houden. Bovendien ontbraken ook Ronaldo (niet speelgerechtigd) en Marco Boriello (schorsing), waardoor Ancelotti vooral voorin erg krap kwam te zitten. Uiteindelijk geraakte Alberto Gilardino in extremis speelklaar en moest Ricardo Oliveira zich klaarhouden op de bank. 

Een gelukkige wedstrijd kende Gilardino allerminst. De Italiaan wrong enkele mooie kansen, vaak op aangeven van een sterke Kaká, vakkundig de nek om en bezondigde zich in de tweede helft aan een wel erg duidelijke schwalbe, waarvoor scheidsrechter Stark hem dan ook op geel trakteerde. Hij werd even later terecht vervangen door Oliveira. De andere Milanese mogelijkheden voor Gourcuff (kopbal), Ambrosini (afstandschot) en Gattuso (schotkans na een schitterende actie van Jankulovski en Kaká) werden evenmin benut.

Zo rees bij de thuisploeg de hoop op eigen succes. Maar in de hele eerste helft kreeg Celtic amper één kans, een vrijschop die door Nakamura in de handen van Dida's vervanger Kalac werd getrapt. De tweede periode bracht iets meer voorspoed voor The Bhoys, maar Naylor en Gravesen - de één zat er al iets dichter bij dan de ander - zagen hun pogingen naast de kooi van Kalac verdwijnen en bij een poging van McGeady zat de Australische goalie er goed tussen. Ook zijn Poolse collega Boruc moest zich nog een paar keer onderscheiden, maar hield de netten schoon. 

Celtic houdt zo de opvallende serie thuiswedstrijden zonder tegendoelpunt gaande en is niet kansloos wanneer beide teams over twee weken elkaar nieuw bekampen in San Siro. Milan moet winnen als het wil doorstoten naar de kwartfinale en moet dus hopen dat het enkele geblesseerden kan recupereren. Of dat Gilardino's vizier in Milaan wél scherp staat...