Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stadium Lille Métropole
United pakt volle buit in slotfase
Kristof Blomme

Manchester United staat met één been in de kwartfinales van de Champions League. Het won met 0-1 bij het Franse Lille. Ryan Giggs zorgde zeven minuten voor het einde voor de enige goal van de partij.

Bij Manchester United keerden doelman Van der Sar en Rooney terug. Na een kwartier ontstond er een incident in het bezoekersvak. Er werden teveel supporters in toegelaten, waardoor er onrust ontstond. De Franse politie schatte de situatie verkeerd in en gebruikte traangas om de gemoederen te bedaren. Twee personen, die tegen het metalen hek dreigden gedrumd te worden, werden door de Franse politie bevrijd, waarna de rust terugkeerde. In de eerste helft was Rooney de gevaarlijkste man. Hij trapte op doel, maar het leer verdween over. Even later probeerde hij opnieuw uit te halen. Dit keer werd zijn schot net afgeblokt.

Ook in de tweede helft liet de bezoekende spits zich opmerken. Hij zette drie man in de wind en vond Giggs aan de tweede paal. Die kon de knappe aanval niet in een doelpunt omzetten. Enkele minuten later kreeg Rooney de bal tot bij Ronaldo, die doelman Sylva op zijn weg vond. Ook Lille kwam nu even dreigen. Bodmer was dicht bij een doelpunt. Van der Sar kwam echter gevat tussen. Op het uur leek de thuisploeg op voorsprong te komen toen Odemwingie de bal tegen de touwen kopte. Ref Braamhaar keurde het doelpunt, tot ontsteltenis van de thuisspelers, echter af na een vermeende duwfout op Vidic. Bij United moest Ronaldo nu naar de kant voor Saha. De zwarte aanvaller kreeg meteen een dot van een kans, maar trapte van dichtbij op Sylva. Ook Larsson liet zich eindelijk eens opmerken. Sylva kon niet bij een voorzet van Rooney, maar de Zweed tikte de bal net over. Het spel ging nu goed op en neer. Aan de overkant kreeg Audel een goeie mogelijkheid. Ook zijn vizier stond niet goed gericht. Zeven minuten voor het einde was het uiteindelijk raak voor United, na een gecontesteerde goal. De vrije trap van Giggs vloog voorbij een verbouwereerde Sylva, die nog bezig was zijn verdediging te organiseren. De thuisspelers waren nu helemaal ziedend en dreigden even het veld te verlaten. Uiteindelijk speelden ze toch verder, maar aan de stand veranderde er niets meer in deze incidentrijke partij.