Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Estádio do Dragão
Porto houdt Chelsea op gelijkspel

Porto heeft, op eigen veld, een 1-1 gelijkspel behaald tegen Chelsea. De Portugezen kwamen voor de pauze op voorsprong. Niet veel later stelde Shevchenko gelijk. In de terugmatch staat Porto wel voor schier onmogelijke opdracht.

De partij begon dramatisch voor Chelsea. Na amper een kwartier moest kapitein John Terry het veld verlaten met een enkelblessure. De centrale verdediger was pas terug uit blessure. Als klap op de vuurpijl kwam de thuisploeg op voorsprong terwijl Terry langs de kant werd verzorgd. Een hoekschop werd slecht ontzet door Makelele en Meireles knalde het leer, via Lampard, voorbij Cech. Oorspronkelijk zou Mikel de geblesseerde aanvoerder vervangen, maar na het doelpunt was het uiteindelijk Robben die het veld mocht betreden. Twee minuten later vond de Nederlander meteen Shevchenko, die laag binnen trapte. Drogba kwam even later dicht bij een tweede treffer toen hij ongehinderd over kopte. Toch was Porto voor de pauze de betere ploeg. Cech moest al zijn kunnen tonen om Lisandro van een doelpunt te houden. Ook Quaresma kwam twee keer dicht bij een goal. Hij trapte de tweede keer echter, met de buitenkant van de voet, op de dwarsligger.

Tijdens de rust moest Robben alweer het veld verlaten. In zijn plaats kwam nu toch Mikel, die Quaresma moest bewaken. Bij Porto kwam verdediger Cech dan weer op het veld voor doelpuntenmaker Meireles. Door deze ingrepen verwaterde het spel in de tweede helft. Chelsea kwam nog dicht bij een tweede treffer. Drogba zag zijn schot echter op de paal uiteen spatten. Vijf minuten voor het einde leek Adriano de winning-goal te scoren voor de thuisploeg. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Chelsea staat nu heel dicht bij de kwartfinales.