Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Valencia haalt goede uitgangspositie
Kevin Vanbuggenhout

Inter Milaan raasde tot nu toe als een pletwals door de Serie A. Valencia had in de Primera Division nog maar pas gewonnen van Barcelona. De ingrediënten leken dus aanwezig voor een topmatch in de achtste finales van de Champions League

Na drie minuten stak Inter een eerste keer de neus aan het venster. Stankovic kopte een voorzet van Burdisso naast. In de elfde minuut kwam Inter echt dicht bij een voorsprong. Ibrahimovic kopte een voorzet van Stankovic tegen de paal. Inter was van bij de aanvang de betere ploeg en Valencia kon maar beter uit zijn doppen kijken. Canizares haalde een laag schot van Zanetti uit de hoek. Halverwege de eerste helft kwam Valencia toch ook eens dreigen. Julio Cesar pakte de knal van Silva. De doelman van Inter had een minuutje later ook wat moeite met een schot van Villa. Inter trok weer ten aanval. Materazzi kon koppen op een hoekschop van Figo, maar Canizares was bij de pinken. Twee minuten later kreeg Ibrahimovic zijn voet tegen een voorzet van Figo. Canizares had een puike redding in huis, maar Cambiasso kon toch binnenkoppen. Dat deed hij wel vanuit buitenspelpositie, maar de arbitrage keurde het doelpunt toch goed. Een verdiende voorsprong wel voor Inter. Doelpuntenmaker Cambiasso moest overigens al snel geblesseerd het veld verlaten. Dacourt was zijn vervanger. Kort voor rust nog één goede actie van Inter. Figo speelde de bal naar Stankovic, die zette laag voor en Crespo dook de bal nipt naast. Ook Valencia versierde nog een kans. Het schot van Villa ging net naast. Inter leidde verdiend na een sterke eerste helft en Valencia mocht blij zijn dat het nog maar 1-0 achterstond.

De tweede helft was meer in evenwicht. Valencia crëeerde de eerste mogelijkheid uit de tweede helft. Het schot van Morientes werd gered door Julio Cesar. Het antwoord van Inter kwam er drie minuten later. Crespo speelde de bal naar Figo en via de Portugees belandde de bal in de handen van Canizares. Valencia kwam op gelijke hoogte toen Villa een vrijschop genadeloos binnentrapte. Een klein kwartier voor tijd nam Inter weer de leiding. Na mooie combinaties met Ibrahimovic en Cruz schoof Maicon de 2-1 binnen. Maar Valencia gaf niet op. Het scoorde bijna nog op hoekschop. Inter kon de meubelen nog redden, maar het was slechts uitstel van executie. Drie minuten voor affluiten trapte Silva laag in de rechterhoek binnen: 2-2. Een koude douche voor Inter dat dus met een gelijkspel genoegen moest nemen.

Inter Milaan en Valencia speelden gelijk in San Siro. Voor Valencia kunnen die twee uitdoelpunten uiteraard van groot belang zijn. Op basis van de eerste helft verdiende Inter meer, maar de Nerazurri zullen dus moeten scoren in de terugwedstrijd.