Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV stunt tegen Arsenal
Dirk Pieters

PSV nam het dinsdagavond op tegen Arsenal en zorgde meteen voor de stunt van de avond. De Nederlandse kampioen won met het kleinste verschil van 'The Gunners'.  Mendez zorgde op het uur voor de enige treffer van de avond en zorgde zo voor een hoogtepunt bij de aanwezige PSV-supporters.

Toch was het Arsenal dat in de eerste helft baas was in het Phillips-stadion. Na twaalf minuten kwamen de bezoekers bijna op voorsprong, maar een schitterende save van doelman Gomez hield Rosicky van de openingstreffer. PSV speelde aardig mee, maar echt gevaarlijk kon de thuisploeg niet zijn. Cocu en Koné probeerden het af en toe van op afstand, maar echt dreigen deden ze niet. Vlak voor rust deed Arsenal dat wel opnieuw. Henry pakte de bal knap aan, maar schoot recht in de armen van de doelman.

In de tweede helft nam de thuisploeg het initiatief over en dat zorgde voor enkele kleine kansjes. Vooral aanvaller Koné woog op de Engelse verdediging. Op het uur brak het feest los in het Phillips-stadion. Mendez zorgde met een schitterend afstandsschot voor de verrassende 1-0. Na het doelpunt kreeg PSV vleugels en had het weinig problemen om Henry en Co op te vangen. Arsenal-trainer Wenger bracht Baptista nog in het spel, maar ook hij geraakte niet voorbij de stugge verdediging van de thuisploeg en zo bleef het uiteindelijk 1-0.