Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Anfield Road
Titelhouder uit Champions League na winst
Dirk Pieters

Liverpool gaat door naar de volgende ronde. De thuisploeg deed wat het moest doen; Barcelona geen twee keer laten scoren. De Engelse topclub was zeker in de eerste helft een klasse te sterk voor Barcelona, maar moest toch gaan rusten met een 0-0. Pas diep in de tweede helft kon Barcelona scoren via Gudjohnsen, maar de thuisploeg hield uiteindelijk stand en zo bleef het maar 0-1.

Liverpool begon het beste aan de wedstrijd met een droge knal van Riise, maar zijn schot ging maar net naast. Amper enkele minuten later stond de Noor opnieuw aan het kanon, maar dit keer spatte zijn krachtig schot uiteen op de dwarsligger. Barcelona was meteen gewaarschuwd, maar kon daar veel te weinig tegenoverstellen. Nog voor het half uur kreeg de thuisploeg de beste kans. Eerst schoot Bellamy op doelman Valdes en in de rebound konden ook Kuyt en Riise niet scoren. Iets over het half uur kende Liverpool opnieuw pech. Na slecht ontzetten van Valdes schoot Sissoko van op 35 meter op de dwarsligger. De bezoekers kwamen opnieuw goed weg en mochten blij zijn dat het aan de rust nog steeds 0-0 stond. Liverpool had al genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd te beslissen.

Ook in de tweede helft begon de thuisploeg het beste, maar herstelde Barcelona gaandeweg het evenwicht. In de 56ste minuut was er de eerste klasseflits van Ronaldinho, maar ook de Braziliaan trof het doelhout. Liverpool kwam nog moeilijk onder de druk uit en kon enkel met een ver schot van Kuyt dreigen. Een kwartier voor tijd was het raak voor Barcelona. De invaller Gudjohnsen omspeelde zijn verdediger en schoot de bal tegen de netten. Het werden nog vijftien spannende minuten voor de thuisploeg. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Crouch de kans, maar de invaller schoot van dichtbij onbegrijpelijk over.

Meteen één van de grote kanshebbers op de titel uitgeschakeld. Over de twee wedstrijden gezien was Liverpool de verdiende winnaar. Het speelde kort op de bal en liet Barcelona nooit echt in de wedstrijd komen.