Datum: 07/03/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Emirates Stadium
PSV zet Arsenal opzij
Kristof Blomme
| 0 reacties
PSV zet Arsenal opzij
Foto: © SC

PSV heeft zich knap geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Nederlanders hadden het niet gemakkelijk bij Arsenal en kwamen dan ook op achterstand na een owngoal van Alex. In de slotfase vermeed diezelfde Alex de verlengingen met een kopbaldoelpunt. 

Bij Arsenal begon Thierry Henry, zoals verwacht, op de bank. De Engelsen schoten het best uit de startblokken. Verdediger Touré zette zich goed door voorbij Arouna Koné. Hij was echter te zelfzuchtig en trapte uit een scherpe hoek toch op doel, zonder succes. Halfweg de eerste periode was het opnieuw Kolo Touré die gevaarlijk kon worden. Dit keer vond hij Gomez op zijn weg. Arsenal bleef PSV onder druk zetten. Fabregas verstuurde een knappe voorzet, maar Adebayor kopte naast. Na een halfuur kwamen de Nederlanders voor het eerst opzetten. Een voorzet werd door de duikende Cocu voorlangs gekopt. Bij PSV moest Koné vlak voor de rust nog geblesseerd van het veld. Hij werd vervangen door Affelay

Op het uur had Arsenal het broodnodige doelpunt eindelijk beet. Gomez verkeek zich op een hoekschop en Alex tikte de bal ongelukkig in eigen doel. Nu kwam PSV helemaal niet meer onder de druk uit. Eerst miskeek Salcido zich op een diepe bal. Adebayor trapte recht op Gomez. Even later legde Hleb de bal terug tot bij Fabregas, die vanuit een kansrijke positie net over besloot. De bezoekers konden maar zelden gevaarlijk worden. Toch kreeg Mendes een goede schietkans. Hij besloot naast. Henry kwam halfweg de tweede helft Baptista vervangen. Hij mocht meteen een vrije trap nemen, maar Gomez ranselde de bal uit zijn kooi. Zeven minuten voor affluiten maakte Hleb een domme overtreding op Sun aan de cornervlag. Affelay bracht de bal heerlijk voor doel, waar de hoog opverende Alex zijn fout goedmaakte en de gelijkmaker aantekende. Arsenal moest nu nog twee keer scoren, maar dat zat er niet meer in. PSV plaatste zich zo verrassend voor de kwartfinales.