Datum: 06/03/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stade Gerland
Roma sterker dan Lyon
Roma sterker dan Lyon
Foto: © SC

AS Roma heeft zich, enigszins verrassend, geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Italianen wonnen met 0-2 bij Lyon, nadat de heenmatch geëindigd was op een scoreloos gelijkspel. Sterspelers Totti en Mancini zorgden voor de pauze voor de doelpunten.

De heenmatch in Italië was geëindigd op 0-0, waardoor een tegendoelpunt Lyon wel eens fataal zou kunnen worden. Het opende dan ook vrij voorzichtig. De eerste poging was toch van de thuisploeg. Doelman Doni kon een schot van Juninho niet vasthouden, maar Mexes kon het leer wegwerken. Na amper zes minuten kopte De Rossi een hoekschop tegen de touwen. De goal werd echter afgekeurd nadat Totti zijn tegenstander had geduwd. Aan de overkant kopte Squillaci een vrije trap van Juninho te zwak op Doni. Ook Govou kon een voorzet van de Braziliaanse spelmaker niet tegen de touwen werken. Halfweg de eerste helft zette Roma een scherpe counter op. Tonetto liep de flank af en schilderde de bal op het hoofd van Totti, die haarscherp binnenkopte. Roma enigszins tegen de gang van het spel in 0-1 voor. De Fransen moesten nu minstens twee keer scoren. Aan de overkant bleef Juninho de assists in het rond strooien. Tiago kopte echter over. Ook Squillaci kreeg nog een goede schietmogelijkheid. Hij trapte van dichtbij naast. Roma bleef echter dreigen op de counter. Vlak voor de pauze zette Mancini Réveillère in de wind om de bal daarna heerlijk hoog in doel te jagen. 

In de tweede periode kwamen Källström en Wiltord de thuisploeg versterken. Tiago kreeg de bal tot bij Wiltord, maar die vond Doni op zijn weg. Lyon bleef komen met de moed der wanhoop. Doni had echter een goede redding in huis op een poging van Juninho. Even later probeerde Källström het met een volley. Doni hield zijn netten opnieuw schoon met een schitterende save. Daarna nam de druk van de thuisploeg wat af, waardoor de Italianen vrij gemakkelijk stand konden houden. Het enige echte wapenfeit was nog een voorzet/schot van Benzema. Die poging vloog voorlangs. Roma kon zich dus al bij al gemakkelijk plaatsen voor de volgende ronde. De Romeinen zullen het daarin wel moeten doen zonder Pizarro, die in de slotfase nog geel kreeg.