Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea met moeite door
Thomas Dubois

Chelsea heeft zich kunnen kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League voetbal. Het had daarvoor wel een doelpunt van Ballack tien minuten voor tijd nodig. Chelsea won met 2-1 nadat het in de heenwedstrijd 1-1 gelijkspeelde in Portugal.

Chelsea begon aan de wedstrijd met Drogba en Sjevtsjenko in de spits, gesteund door Ballack en Robben. Bij Porto moest onder andere Lopez voor de doelpunten zorgen. De Engelsen begonnen niet al te best aan de wedstrijd. Al na vijf minuten moest doelman Cech de bal uit het doel vissen. Porto rolde de Chelsea-verdediging op, Quaresma kon zich doorzetten, voorbij Carvalho en plaatste het leer in doel. De Engelse kampioen speelde een ongelukkige eerste helft zonder groots gevaar. Een kansje voor Sjevtsjenko werd knullig gemist.

Gelukkig was het niet alleen Sjevtsjenko die de bal knullig miste, ook de doelman van Porto kon ermee overweg. Helton schatte een –zwak- schot van Robben mis in en zag de gelijkmaker aan het begin van de tweede helft in doel verdwijnen. Chelsea ging volop op zoek naar het doelpunt van de kwalificatie, en kreeg dat ook. Ballack scoorde tien minuten voor tijd het doelpunt van de bevrijding. Chelsea met moeite, maar verdiend door naar de volgende ronde.