Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Mestalla
Valencia heeft genoeg aan gelijkspel
Kevin Vanbuggenhout

Na het 2-2 gelijkspel is San Siro kon het duel tussen Valencia en Inter Milaan nog alle kansen uit, al startte Valencia in het eigen Mestalla in een lichte favorietenrol vanwege de uitdoelpunten. In de voorbije jaren had Inter al drie keer een kwalificatie in de Champions League afgedwongen bij Valencia. Of de geschiedenis zich ging herhalen moest nog blijken.

Inter probeerde in de openingsminuten al een beetje druk te zetten, maar Valencia kwam niet echt in de problemen. Een laag schot van Ibrahimovic miste kracht. Valencia reageerde met een schot van Villa dat naast ging. Julio Cesar werkte een schot van Baraja in hoekschop. Dan was het wachten tot de 35ste minuut eer het stadion nog eens kon opleven. Albiol kreeg de bal tegen de hand en Inter claimde een strafschop. De scheidsrechter oordeelde dat het onvrijwillig handspel was. Valencia zag Baraja uitvallen met een hamstringblessure. In zijn plaats kwam Hugo Viana. Na een gelijkopgaande eerste helft stond het nog 0-0.

Het spelbeeld veranderde niet meteen in de tweede helft. Maicon zette voor, Stankovic stak de bal in het zijnet. Moretti kopte een voorzet van Villa in de handen van Julio Cesar. Drie minuten later weer Inter. Maicon kreeg de bal bij Crespo. De Argentijn jaagde de bal over. Een kwartier voor tijd kwam Inter erg dicht bij dat cruciale doelpunt. Materazzi kon koppen op een vrije trap van Figo, Marchena bracht redding op de lijn. Vijf minuten later ging een laag schot van de pas ingevallen Joaquin naast. Inter probeerde nog een slotoffensief op gang te brengen, maar het was Valencia dat nog aan de laatste kans kwam. Villa legde af voor Marchena die nipt naast knalde. Er werd niet meer gescoord en dus gaat Valencia op basis van de gescoorde uitdoelpunten in de heenwedstrijd door naar de kwartfinales. Na het laatste fluitsignaal ontaarde de wedstrijd nog in een ware knokpartij tussen spelers van beide ploegen. Het incident werd zelfs nog even verder gezet in de spelerstunnel.

Er werd niet gescoord in Valencia - Inter en dat betekende de uitschakeling voor de Milanezen. Door de twee gescoorde uitdoelpunten uit de heenwedstrijd gaat Valencia naar de kwartfinales. Over de twee wedstrijden bekeken is de uitschakeling een hard verdict voor Inter Milaan. Maar de Nerazzuri lieten de kwalificatie liggen in de heenwedstrijd. Valencia gaf in de terugwedstrijd niet zoveel kansen weg en hield de Europese droom levend.