Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Oppermachtig Sevilla plaats zich voor CL
Jimmy Wouters

FC Sevilla is de 32ste en laatse ploeg die zich kwalificeert voor de groepsfase van de Champions League. De Spanjaarden waren in Athene oppermachtig en versloegen het plaatselijke AEK met zware 1-4 cijfers. Sevilla had haar thuiswedstrijd overigens ook al met 2-0 gewonnen.

Wegens het tragische ongeval van Sevilla-speler Antonio Puerta en de Europese Super Cup tegen AC Milan, werd de partij naar maandag opgeschoven.

De 2-0 overwinning uit de heenwedstrijd kwam voor Sevilla op geen enkel moment in gevaar. Aanvankelijk ging de partij enigszins op en neer, maar in de openingsfase straften de bezoekers het defensief geklungel van de Grieken genadeloos af. Zo bracht Luis Fabiano zijn team via een penalty op voorsprong. Vijf minuten voor rust had Seydou Keita op aangeven van Alves voor de 2-0 gezorgd. Nog voor rust maakte Luis Fabiano er met zijn tweede 0-3 van.

Net na de herneming maakte Alexander Kezjakov de Grieken met een gekruist schot helemaal af. AEK Athene ging nog wel op zoek naar een eerreddend doelpunt en vond dat ook. Nadat eerst Nikos Liberopoulos zijn strafschop door Palop gestopt zag worden, faalde Rivaldo even later niet vanop elf meter.

Door de eclatante zege vervoegt Sevilla in Groep H Arsenal, Steaua Boekarest en Slavia Praag. AEK Athene moet het in de Uefa Cup opnemen tegen SV Salzburg.

Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste voetbalnieuws. Download dan nu onze Voetbalkrant NewsReader. Voor meer informatie [klik hier]