Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Marakana Belgrado
Rangers heeft genoeg aan gelijkspel
Kristof Blomme

Glasgow Rangers heeft zich geplaatst voor de Champions League. De Schotten hadden genoeg aan een scoreloos gelijkspel bij Rode Ster Belgrado

Glasgow Rangers had de heenmatch gewonnen met 1-0, dankzij een doelpunt in de slotminuut van Novo. De terugwedstrijd in Belgrado beloofde nog heet te worden voor de Schotten. Na amper één minuut had de thuisploeg het broodnodige doelpunt bijna beet. Cuellar ging onder een bal door, maar McGregor kon het schot van Burzanovic afblokken. Rangers was halfweg de eerste helft voor het eerst gevaarlijk. Een lage voorzet van Darcheville werd door Ferguson naast getrapt. Op het halfuur probeerde Burzanovic het van ver. Opnieuw was er een goede McGregor nodig om hem van een doelpunt te houden. De nummer tien van Rode Ster bleef de gevaarlijkste man op het veld. Vlak voor de pauze zette hij Thomson in de wind, maar McGregor ranselde de bal opnieuw uit zijn kooi.

Op het uur kreeg Darcheville een opgelegde mogelijkheid om de confrontatie in een beslissende plooi te leggen. Hij faalde echter oog in oog met de thuisgoalie. Even later raakte ook McCulloch niet voorbij Randelovic. Tegen het einde van de partij werden de bezoekers met de rug tegen het eigen doel geplakt. De Schotten konden echter rekenen op een secure doelman McGregor. De match eindigde uiteindelijk op een 0-0 gelijkspel, waardoor Glasgow Rangers zich mag opmaken voor de Champions League.