zagDinamo Zagreb
breWerder Bremen
Datum: 29/08/2007 20:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Maksimir Zagreb
Bremen geplaatst na winst in Zagreb
Kristof Blomme
| 0 reacties
Bremen geplaatst na winst in Zagreb
Foto: © SC

Werder Bremen heeft Dinamo Zagreb uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League. Nadat de heenmatch met 2-1 werd gewonnen, namen de Duitsers ook in de terugwedstrijd de maat van Dinamo met 2-3. Diego benutte twee strafschoppen.

Na de nipte nederlaag in de heenwedstrijd moest Dinamo Zagreb scoren wou het nog doorstoten naar de volgende ronde. Na een kwartier voetballen was het echter al op achtervolgen aangewezen. Een bezoeker werd vastgehouden in het strafschopgebied en Diego zette de elfmeter feilloos om. Na deze treffer ging Zagreb voluit op zoek naar de gelijkmaker. Halfweg de eerste periode kreeg het loon naar werken. Een afvallende bal kwam terecht bij Vukojevic, die via een Duits been scoorde. De thuisploeg bleef Bremen nu onder druk zetten. Een voorzet van Modric werd goed ingekopt door Balaban, maar Wiese had een schitterende redding in huis. Even later kwam de ex-speler van Club Brugge opnieuw in scoringspositie. Oog in oog met Wiese trof hij echter de lat. Aan de overkant was het wel raak. Diego vond Sanogo, die de bal maar binnen had te leggen. Toch gaven de Kroaten zich niet gewonnen. Balaban zette zich goed door en werd foutief gestuit in het strafschopgebied. Kapitein Modric nam zijn verantwoordelijkheid en trapte onhoudbaar binnen. 

Ook na de pauze was het veldoverwicht voor Dinamo Zagreb. Tot veel uitgespeelde kansen leidde dat echter niet meer. Twintig minuten voor tijd werd maakte verdediger Etto, tot overmaat van ramp, een domme overtreding op Diego. Opnieuw mocht de Braziliaan de strafschop trappen en opnieuw was het raak. Bremen controleerde de partij nu en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Een schot van Harnik werd afgeblokt. In de slotminuut kreeg Guela nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Zijn poging vloog voorlangs. Bremen zich kon plaatsen voor de Champions League. Dinamo Zagreb zal uitkomen in de Uefa Cup.