Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Stadio Olimpico
Groep A: Roma zet Chelsea opzij
viki meeuwis

Felipe Scolari zal zich wellicht de afloop van de wedstrijd tegen AS Roma anders voorgesteld hebben. AS Roma wist immers tegen een team van tien spelers bij Chelsea een 3-1 overwinning te behalen in het Stadio Olimpico.

AS Roma - Chelsea FC: 3-1

Chelsea begon nochtans goed aan de wedstrijd, zo kreeg Deco in de beginfase al meteen een goede kans maar Doni kon nog net redding brengen. Roma ging volop voor de counter. Aanvoerder Francesco Totti wist de bal naar Vucinic te spelen, maar die was iets te optimistisch en zijn volley werd door Petr Cech gepakt. De bezoekers bleven de partij domineren en kregen tot drie keer een goede kans op doel. Eerst Deco, later Florent Malouda en nog iets later kon Doni nog net zijn rechterhand gebruiken om de lage bal van Lampard uit doel te houden. Op het half uur zou de Braziliaanse keeper die truc nog eens overdoen, dit keer met de linkerhand, wederom op een schot van Lampard. Het geluk stond aan de kant van Roma want in de 34e minuut kregen ze een vrije trap mee. Cicinho die de bal kreeg toegespeeld, stuurde die het veld over naar Panucci, die geheel vrij stond en de bal in doel werkte.

Roma had nu zijn vertrouwen terug gevonden en met amper drie minuten gespeeld in de tweede helft wisselden Totti en Matteo Brighi diepe passes uit waarna Vucinic de bal via een hard schot in doel werkte. Zijn tweede goal, amper tien minuten later was nog mooier. Vucinic zette eerste Mikel in de wind op eigen helft vooraleer hij een goede zeventig meter verder de Nigeriaan nog eens voorbij ging en Cech op het verkeerde been zette en zo de 3-0 binnenwerkte. John Terry kon met een kwartier te gaan de eer nog redden. Vijf minuten later mocht Deco met een tweede gele kaart vervroegd gaan douchen.

Voor Chelsea een avond om vlug te vergeten. Desondanks blijven ze aan de leiding in groep A met zeven punten. Daarachter volgt Roma met zes punten. De derde plaats is voor Bordeaux met eveneens zes punten, Cluj sluit de rij af met vier punten uit evenveel wedstrijden. (AN)