spoSporting Lissabon
shaShakhtar Donetsk
Datum: 04/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: José de Alvalade Lissabon
Groep C: Derlei bezorgt Sporting de kwalificatie
viki meeuwis
| 0 reacties
Groep C: Derlei bezorgt Sporting de kwalificatie
Foto: © SC

Sporting Lissabon nam het vanavond in het Estádio José Alvalade op tegen Shaktar Donetsk.

Sporting Lissabon - Shaktar Donetsk: 1-0

Coach Paulo Bento had Helder Postiga in de basis gezet naast Liedson. Dat bleek al in de beginfase een goede zaak te zijn. Postiga miste maar nipt de bal na een vrije trap van Moutinho, iets later was het Kucher die Postiga van een doelkans hield. Shaktar bleef niet bij de pakken zitten en kreeg een goede kans toen de geheel vrij staande Brandão de kruisbal van Hübschman net over de dwarslat schoot. Iets later was het weer Brandão die kon uithalen, dit keer wist Caneira de bal weg te werken.
Sporting begon de wedstrijd meer en meer te domineren maar vond weinig opening. In plaats daarvan was het Moreno die de bal richting doel schot maar die bal werd in corner gedevieerd. Op het half uur was het de beurt aan Sporting om voor een verrassing te zorgen. Liedson met een hard schot waar keeper Andriy Pyatov nog net bij kon. In de rebound kon Izmailov de bal richting doel schieten waar hij een verdediger van Shaktar trof en daarna het zijnet in ging.
 
Na de rust begon Sporting met meer inzet en dat leverde hen een aantal corners op. Eerst eentje die Liedson maar net naast schoot. Zowel Grimi als Postiga kwamen nog dichtbij een doelpunt nadat Veloso een vrije trap het veld in schoot. Postiga werd in de 69e minuut vervangen door Derlei en dat leverde het enige doelpunt van de avond op. Amper vier minuten later was het raak.
 
Met deze overwinning komt Sporting op de tweede plaats met negen punten, eentje minder dan leider Barcelona. Het is meteen zeker van kwalificatie voor de volgende ronde. Shaktar staat op de derde plaats met amper drie punten en moet nu met Basel vechten om het UEFA-bekerticket. (AN)

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)