Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Anfield Road
Groep D: Gerrard bezorgt Reds verdiend punt
Rita De Meyer

Liverpool heeft in de slotseconden een nederlaag kunnen vermijden tegen Atletico Madrid. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Madrilenen zich dankzij een 0-1-zege zouden plaatsen voor de volgende ronde, maar Steven Gerrard besliste er anders over.

De tweede partij in groep D van de Champions League was het geladen duel tussen Liverpool en Atletico Madrid. Beide teams deelden de leiding in hun poule met zeven punten. Twee weken geleden hielden de Engelsen en de Spanjaarden elkaar perfect in evenwicht. De winnaar van het duel stond met één been in de volgende ronde.

Veldoverwicht
Liverpool had voortdurend veldoverwicht tegen Atletico Madrid, maar scoren lukte toch zo moeilijk. In de eerste helft redde Franco pogingen van Agger en Keane. Een zeldzame keer dat de Spanjaarden dan toch tot een counter kwamen, zorgden ze wel voor gevaar. Pernia met de voorzet van op links, Simão lepelde de bal over doel.

Koude douche
Zeven minuten voor de pauze kregen de Reds het deksel op de neus. Lopez bediende Maxi Rodriguez in de zestien en tegen het overhoekse schot van de Argentijn had Reina geen kans. Zo mochten de bezoekers met een gevleide voorsprong de rust in.

Strafschop
Na de pauze werd de wedstrijd gekenmerkt door enkele dubieuze penaltygevallen langs beide kanten. Liverpool ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, maar na handspel van Perea weigerde scheidsrechter Hansson zijn verantwoordelijkheid te nemen. Dat deed de Zweed evenmin aan de overkant toen Carragher een voorzet met de hand in hoekschop werkte.

Agger kreeg nog de beste kansen, maar zijn vizier stond duidelijk niet op scherp. Een hoekschop van Fabio Aurelio kopte hij over en later vond de Deen opnieuw Franco op zijn weg. Ook Gerrard mist nog een dot van een kans.

Gerechtigheid
Toen Atletico zich al begon op te maken voor de kwalificatie voor de volgende rond in de Champions League ging Gerrard in het strafschopgebied in duel met Pernia. De Liverpoolcaptain ging maar wat graag neer en deze keer twijfelde Hansson niet: penalty. Gerrard zelf kweet zich uitstekend van zijn taak en bezorgde zijn team een verdiend punt.

Spannende strijd
Door dit gelijkspel geven beide teams elkaar geen duimbreed toe aan de kop van de rangschikking in poule D. De Engelsen en de Spanjaarden totaliseren alle twee acht punten en ook in de onderlinge duels houden zij elkaar perfect in evenwicht (2-2).

Auteur: Nico Wieme