celCeltic Glasgow
munManchester United
Datum: 05/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Celtic Park Glasgow
Groep E: Puntendeling in Britse derby
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Groep E: Puntendeling in Britse derby

Ryan Giggs heeft Manchester United een punt bezorgd in de Britse derby tegen Celtic. De Red Devils hebben nog één punt nodig om zich te verzekeren van kwalificatie.

Cristiano Ronaldo kopte de eerste kans net over, maar het was McDonald dat net voor het kwartier de score opende met een schitterend doelpunt. McDonald, vorig jaar al goed voor het winnende doelpunt tegen Manchester United, lepelde het leer met buitenkant voet mooi over Foster in de verste hoek.
 
Ferguson gooide na rust Berbatov in de strijd voor de onzichtbare Nani. De Bulgaar zag al snel een poging van de lijn gekeerd. Celtic telde af, maar Giggs liet de Schotse droom uiteenspatten. Boruc bokste een krulbal van Ronaldo -die rood had moeten krijgen voor natrappen- weg, maar de Welshman was goed gevolgd om de gelijkmaker binnen te duwen. De winning goal van Berbatov ging naast.
 
Manchester United deelt samen met Villarreal de leiding met acht punten en heeft nog één punt nodig voor kwalificatie. Celtic en Aalborg tellen twee punten en kunnen zich best concentreren op de derde plaats. (AN)

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)