Datum: 10/12/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Celtic Park Glasgow
Groep E: Villareal grijpt naast groepswinst
Jurgen Thomas
| 0 reacties
Groep E: Villareal grijpt naast groepswinst
Foto: © SC

Villareal is er niet in geslaagd Groep E te winnen. In hun laatste partij verloren de Spanjaarden in Celtic Glasgow met 2-0. Celtic neemt in schoonheid afscheid van de Champions League.

Celtic was na het verlies in Aalborg al zeker van de uitschakeling. De Schotten wilden met opgeheven hoofd het Europese toneel verlaten door Villareal van de bühne te spelen.
Villareal gaf zich niet zo snel gewonnen en voetbalde in de beginfase enkele kansjes bij elkaar. De Spanjaarden konden echter niet op tegen de wil en de kracht van Celtic, dat op het kwartier op voorsprong kwam via Maloney. De groenen uit Glasgow bleven Villareal onder druk zetten en de geel-blauwen hadden daar moeite mee. Toen Guille Franco na een elleboogstoot het veld moest verlaten werd het voor Villareal onhoudbaar. Op slag van rust knalde McGeady de 2-0 tegen de netten.
Celtic nam na de rust wat gas terug en liet de Spanjaarden wat meer ademruimte. Een halfuur lang mocht Villareal wat vrijer spelen maar Nihat Kahveci en Mati Fernández profiteerden niet van de geboden vrijheid. Het laatste kwartier was dan weer voor de boys van Gordon Strachan (foto) met kansen van Nakamura, Brown en Caldwell maar gescoord werd er niet meer.
Villareal grijpt naast de groepswint maar gaat wel door. Celtic sluit zijn Europees seizoen wel af met een positieve noot, maar voor hen is het liedje uit.
Herbeleef Celtic Glasgow - Villarreal

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 6)