Stadion: Ghenceastadion
Groep F: Fiorentina overwintert in Uefa Cup
Nico Wieme

Fiorentina heeft zich verzekerd van een ticket voor de Uefa Cup na een verdiende 0-1-winst bij Steaua Boekarest.

In de groep van Bayern München en Olympique Lyon streden Steaua Boekarest en Fiorentina voor een plaats in de Uefa Cup. De Italianen hadden genoeg aan een punt om Europees te overwinteren, de Roemenen moesten winnen.

Na de eerste helft werd gedraaid met een brilscore op het bord. De eerste kans was voor de thuisploeg, doelman Frei kon een vrije trap niet klemmen. Fiorentina kreeg daarna wel de beste kansen. Een voorzet-schot van Vargas belandde op het dak van het doel en een vrije trap van Mutu stierf op de vuisten van thuisdoelman Zapata.

De tweede helft waren de beste kansen ook voor de Italianen. Halfweg die tweede periode kopte Gilardino de enige treffer van de avond binnen na een hoekschop van Vargas. De frustraties sloegen toe bij Steaua en vijf minuten na de 0-1 mocht Golanski zich gaan douchen. De Roemenen waren niet meer bij machte om nog iets aan de achterstand te doen.