Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Groep C: Bazel sluit af zonder zege
Steurbaut Kersten

FC Bazel heeft zijn Champions League-campagne afgesloten zonder overwinning. De Zwitsers gingen in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Sporting Lissabon.

Bazel hoopte het Europese avontuur af te sluiten met een positieve noot, maar het slaagde er niet in om de bezoekende doelman te bedreigen. Sporting Lissabon toonde zich op de counter veel gevaarlijker. Een kopbal van Derlei werd door Costanzo nog van de lijn gekeerd, een schot van Joao Moutinho vloog over.

Na 20 minuten was het dan toch raak. Yannick Djalo knalde een lage cross van Izmailov voorbij Costanzo in doel. Bazel ging na rust nog op zoek naar de gelijkmaker, maar faalde op de beslissende momenten. Djalo liet de kans op een tweede treffer liggen. (AN)