Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 6)
Stadion: Stade Gerland
Groep F: Bayern groepswinnaar na spektakelmatch
Nico Wieme

Bayern München heeft na een spektakelrijke wedstrijd de drie punten meegenomen uit Lyon. De Duitsers toonden zich superefficiënt in de eerste helft en hadden genoeg aan drie kansen om evenveel keer te scoren. De Fransen kwamen nog terug tot 2-3.

Olympique Lyon en Bayern München streden in groep F enkel nog om de groepswinst. In een evenwichtige eerste helft namen de Fransen de beste start, maar toonden de Duitsers hoe je als ploeg efficiënt met je kansen moet omspringen. Benzema probeerde Rensing te stiften, de Bayerndoelman kon echter nog net bij de bal. Ederson legde daarna van ver aan, maar zag de bal nipt naast het doel belanden.

Bayern superefficiënt
Dan brak het Bayernfestival aan: uit drie mogelijkheden scoorde de Duitse recordkampioen evenveel keer. De Lyondefensie ging bij die tegendoelpunten telkens niet vrijuit. Na geknoei in de thuisverdediging prikte Klose zijn negende Champions Leaguetreffer tegen de netten. Lyon reageerde meteen: Mounier haalde de achterlijn, legde terug op Benzema die centimeters naast besloot.

Met neus op de feiten
Iets voorbij het halfuur stuurde Toni Ribéry diep en de Fransman gaf Lloris het nakijken. Drie minuten later bezegelde opnieuw Klose het lot van Lyon definitief. Tussen de tweede en derde Bayerngoal viseerde Ederson de paal. Lyon had in de eerste helft ruim evenveel kansen als de bezoekers, maar liet na die af te maken.

Vleugels
De tweede helft zette Lyon alles op alles, en met succes. Eerst leek Ribéry nog op weg naar de 0-4, maar kort daarop tikte Govou de rebound binnen nadat Rensing een schot van Ederson niet kon klemmen. Dat doelpunt gaf de Fransen plots vleugels. Met het nodige enthousiasme werd Bayern teruggedrongen.

Lyon op enthousiasme
Op het uur ontsnapten de Duitsers aan de aansluitingstreffer: op een hoekschop van Ederson haalde Schweinsteiger de kopbal van Govou van de lijn, waarna Mensah van dichtbij op Rensing trapte. Het was slechts uitstel van executie, want acht minuten later omspeelde Benzema (foto) de bezoekende doelman en zorgde zo voor de verdiende 2-3.

Bayern houdt stand
Lyon rook zijn kans en bleef komen. Tien minuten na de aansluitingstreffer liet Benzema de gelijkmaker liggen en luttele tellen later weerde Rensing een kopbal van de ingevallen Fred. In de slotminuten viseerde een bedrijvige Benzema nog eens de vuisten van het Bayernsluitstuk en even later werd een schot van Fred nog net in hoekschop gedevieerd. De Duitsers hielden stand en kroonden zich tot groepswinnaar in groep F.