Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Signal Iduna Park
Shakhtar Donetsk maat te klein voor Dortmund
Frank Deckers

Borussia Dortmund heeft korte metten gemaakt met Shakhtar Donetsk. De thuisploeg stoot door dankzij een makkelijke 3-0 score.

Borussia Dortmund had genoeg aan een 0-0 gelijkspel om door te stoten naar de kwartfinale van de Champions League. Sterkhouder Mats Hummels kon uiteindelijk toch niet meespelen vanwege griep. De thuisploeg was de betere ploeg en kon na 32 minuten de 1-0 op het bord zetten. Vijf minuten later maakte Götze er 2-0 van. Shakhtar Donetsk kon het spel enkel ondergaan waardoor 2-0 ook de ruststand was.

Na de rust ging Dortmund verder op het elan van de eerste helft. Op slag van uur kon Blaszczykowski er 3-0 van maken. Donetsk was helemaal uitgeteld en hoopte vooral niet op een afstraffing. Beide teams kwamen niet meer tot scoren waardoor Borussia Dortmund doorstoot naar de kwartfinale van de Champions League.