Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Old Trafford
Real stoot door naar kwartfinale
Frank Deckers

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League nadat ze gingen winnen in Manchester. Modric en Ronaldo maakte in de tweede helft het verschil.

Real Madrid moest op Old Trafford kunnen scoren om door te stoten naar de kwartfinale van de Champions League. Sir Alex Ferguson verraste door Kagawa en Rooney op de bank te houden, in hun plaats speelde Cleverley en Nani.

Real Madrid begon het hevigst aan de wedstrijd. Cristiano Ronaldo mocht al na vier minuten zijn vrije trap bovenhalen maar de muur stond in de weg. Higuain probeerde daarna een voorzet van Ozil in de rechterhoek te krullen maar zijn poging ging net naast.

Manchester United kwam in de wedstrijd en had na twintig minuten zeker de betere kansen, toch konden Welbeck en Nani de doelpogingen niet omzetten. Net voor de rust blesseerde Di Maria zich waardoor Kaka het veld op kwam. Beide teams konden voor de rust niet scoren.

Ronaldo maakt het verschil

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor Real Madrid. Na drie minuten schoot Nani op doel en de bal belande via Ramos tussen de palen. De spits maakte het de thuisploeg echter onnodig moeilijk door rood te pakken na een kwartier in de tweede helft. Hij kwam in botsing met Arbeloa waarna de scheidsrechter oordeelde dat de Portugees uitkwam met een opgeheven been en bestrafte hem met een rode kaart.

Real Madrid was na de uitsluiting van Nani de betere ploeg en duwde door voor de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook dankzij een magistraal schot van Luka Modric. drie minuten later kwam Real Madrid op voorsprong dankzij Cristiano Ronaldo.

Manchester United moest nog twee keer scoren om door te stoten. Rooney mocht ook nog een kwartier meedoen maar ook hij kon het tij niet doen keren. Real Madrid ging het in het hol van de leeuw winnen met 1-2 en stoot door na de kwartfinale van de Champions League.