Datum: 13/03/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Estadio La Rosaleda
Porto sneuvelt bij Malaga, rood voor Defour
Fabian Morren
| 0 reacties
Porto sneuvelt bij Malaga, rood voor Defour
Foto: © SC

Malaga heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In de terugwedstrijd versloegen de Spanjaarden FC Porto met 2-0. De heenmatch had Porto nog gewonnen met 1-0. Steven Defour kreeg een rode kaart.

In La Roselada is Malaga beresterk dit seizoen. Dat onderstreepte het nogmaals tegen FC Porto. Nadat het de heenmatch had verloren wisten de Spanjaarden in de return wél raad met de buren uit Portugal. Malaga schakelde in de groepsfase onder meer Anderlecht uit.

Malaga was in de eerste helft al de betere ploeg. Een schot van Antunes vond niet de weg naar doel en een goal van Javier Saviola werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Uiteindelijk zette Isco de thuisploeg verdiend op voorsprong.

Direct na rust kreeg Steven Defour, die in de basis mocht starten, rood. De Rode Duivel incasseerde een tweede gele kaart. Met tien tegen elf trok Porto helemaal een muur op. Malaga leek geen gaatje te vinden, tot Santa Cruz er met een rake kopbal toch 2-0 van maakte. In de slotfase scoorde Porto nog twee keer, maar evenveel keer werd de goal terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Herbeleef Malaga - FC Porto

Vooraf