Datum: 11/12/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 6
Groep G: Atlético helpt Witsel en Lombaerts verder

In groep G is het doek gevallen. Zenit Sint-Petersburg gaat samen met groepswinnaar Atlético Madrid naar de achtste finales. Zo plaatsen vier Belgen zich voor de volgende ronde, enkel Steven Defour is uitgeschakeld in de Champions League, hij mag naar de Europa League.

Atlético Madrid - Porto 2-0

Bij Atlético Madrid - dat al groepswinnaar was - kreeg Thibaut Courtois rust, zijn plek werd ingenomen door Aranzubia. Wie wel zijn kans kreeg was Toby Alderweireld, die nog niet al te veel speelminuten kreeg bij de Socio's van Atléti. Bij Porto speelde Steven Defour in de basis.

Raul Garcia bracht de thuisploeg al na een kwartier op voorsprong, daarna was het wachten tot op het halfuur toen Porto via een strafschop op gelijke hoogte kon klimmen. Josue liet dé kans echter liggen, hij besloot vrij zwak en Aranzubia pakte gretig.

Diego Costa beslist de match

Even later was de wedstrijd gespeeld: Diego Costa werd weggestuurd randje buitenspel, hij omspeelde Helton en tikte vanuit een moeilijke hoek binnen - 2-0, meteen de ruststand.

De tweede helft was een maat voor niets: de thuisploeg bleef de beste kansen ontwikkelen, terwijl Porto vaak onmondig bleef. Enkele keren was het nog gevaarlijk, maar scoren lukte niet meer. Zo is het de derde plaats voor Porto, dat via de onderlinge resultaten Austria Wenen voor blijft.

Austria Wenen - Zenit Sint-Petersburg 4-1

Door de nederlaag van Porto komt Zenit Sint-Petersburg zeer goed weg, want ook zij verloren bij het al uitgeschakelde Austria Wenen. Axel Witsel en Nicolas Lombaerts mochten in de basis starten en de Russen kwamen tien minuten voor rust op voorsprong, toen Hulk met een splijtende pass de 0-1 aan Kerzhakov aanbood.

Wat volgde, was echter een belegering van de thuisploeg: Hosiner wist met een laag schot in het hoekje al de gelijkmaker te maken voor de koffie, na de rust stoomde Wenen door.

Alweer Hosiner

In vijf minuten zorgden Jun en alweer Hosiner voor een snelle 3-1. De verdediging van de Russen zagen er bij die goals niet goed uit en ei zo na werd het zelfs 4-1. Daarna herstelde Zenit het evenwicht, maar verder dan wat schuchtere pogingen via Hulk kwam het niet meer. In de slotfase maakte Kienast nog de 4-1, een mooie overwinning voor de ploeg uit Wenen - al levert het niets op.

Zenit Sint-Petersburg gaat uiteindelijk - met dank aan Atlético Madrid - toch door naar de volgende ronde, maar flitsend was het niet vandaag.