Datum: 11/12/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stadio San Paolo
Groep F: Dortmund en Arsenal bibberen, maar overwinteren in Champions League
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Groep F: Dortmund en Arsenal bibberen, maar overwinteren in Champions League
Foto: © SC

Arsenal en Borussia Dortmund zijn nog steeds in de running om de Champions League te winnen. Beide teams bibberden, maar kropen uiteindelijk door het oog van de naald.

Napoli-Arsenal  2-0

Als Napoli zich wilde plaatsen voor de volgende ronde, dan moest het beter presteren dan Dortmund, dat even veel punten telde na vijf speeldagen. De Italianen ging dan ook gretig van start tegen leider Arsenal, dat onder meer Ramsey en Wilshere op de bank hield.

Het goede spel verwaterde echter snel en geen van beide ploegen kwam tot uitgespeelde kansen. Aan het einde van de eerste helft verstuurde Dries Mertens een prima diepe pass. Maggio probeerde de uitgekomen Szczesny te lobben, maar zijn poging miste precisie.

Higuain doet het

Waar de kansen schaars waren voor rust, drukte Napoli door na rust en knutselde het verschillende goeie aanvallen in elkaar. Armero en Callejon gingen hun kans, maar zonder succes. De tijd begon te dringen, maar dan ontbond Gonzalo Higuain zijn duivels. De Argentijn draaide snel en liet Szczesny kansloos met een gemeten trap in de hoek: 1-0.

In de slotminuten verdubbelde Callejon de score nog, zodat de partij eindigde in 2-0. Mertens en co deden wat ze moesten doen: winnen. Maar het was dus uitkijken naar het resultaat in Frankrijk, waar Borussia Dortmund op bezoek ging bij Olympique Marseille.

Olympique Marseille-Borussia Dortmund  1-2

Dortmund moest op bezoek bij Olympique Marseille nog vol aan de bak. De Duitsers vlogen er dan ook maar meteen in en na vier minuten spelen was de voorsprong al een feit. Lewandowski liet Mandanda kansloos en zette de 0-1 op het scorebord.

Marseille was echter niet aangedaan en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten later was het ook raak voor de thuisploeg. In eerste instantie ging een kopbal nog tegen de lat, maar Diawara was goed gevolgd en knikte het leer in de rebound toch tegen de touwen: 1-1.

Dortmund bijt tanden stuk op tien man

Op het halfuur maakte Payet het zijn eigen team moeilijk. De Fransman liep in amper drie minuten tijd tegen twee gele kaarten – waarvan een voor een schwalbe – aan en mocht gaan douchen. Een moeilijk verhaal voor L’OM, dat met een man minder verder moest.

Na de pauze ging Dortmund nadrukkelijk op zoek naar de 1-2, maar een tienkoppig Marseille was niet van plan om mee te werken met de Duitsers. De thuisploeg zette een goeie organisatie neer en ging zelf op zoek naar zijn eerste punt in deze campagne.

Dan toch nog

De uitschakeling dreigde voor de finalist van vorig seizoen, maar Dortmund kroop in de slotminuten alsnog door het oog van de naald in het Stade Vélodrome. Schieber legde panklaar voor Grosskreutz, die op zijn beurt Mandanda wist te verschalken: 1-2.

Dormtund hield stand en zo overwinteren de troepen van Jürgen Klopp in extremis toch in de Champions League. In Napels moeten ze zich tevreden stellen met overwintering in de Europa League: een net iets minder doelsaldo dan Arsenal en Dortmund doet Mertens en co de das om.

Arsenal 12 
Dortmund 12
Napoli 12
Marseille 0

Opstellingen

Napoli Napoli

  Speler G Beoordeel
Higuaín Gonzalo 90' -
Callejon José MariaA 90' -
Dzemaili Blerim   90' -
Mertens Dries   90' -
Maggio Christian 90' -
Behrami Valon 90' -
Armero Pablo Estifer 90' -
Fernández Federico   90' -
Albiol Raúl 90' -
Cabral Barbosa Rafael 90' -
Pandev Goran 57' -
  Bank G Beoordeel
Insigne Lorenzo A 33' -
Uvini Bortolanca Bruno -  
Cannavaro Paolo -  
Britos Miguel Angel -  
Inler Gökhan -  
Colombo Roberto -  
Zapata Banguera Duván Esteban -  

Arsenal Arsenal

  Speler G Beoordeel
Gibbs Kieran 90' -
Özil Mesut 90' -
Koscielny Laurent 90' -
Szczesny Wojciech 90' -
Jenkinson Carl 90' -
Flamini Mathieu 90' -
Mertesacker Per 90' -
Giroud Olivier   90' -
Arteta Mikel     76' -
Rosicky Tomas 75' -
Cazorla Santiago 68' -
  Bank G Beoordeel
Ramsey Aaron   22' -
Nacho Monreal 15' -
Vermaelen Thomas -  
Walcott Theo -  
Bendtner Nicklas -  
Fabianski Lukasz -  
Wilshere Jack -  
Herbeleef Napoli - Arsenal

Vooraf