Datum: 11/12/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Veltins-Arena
Groep E: Schalke 04 vergezelt Chelsea-Belgen naar volgende ronde
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Groep E: Schalke 04 vergezelt Chelsea-Belgen naar volgende ronde
Foto: © SC

Schalke 04 trekt samen met Chelsea naar de zestiende finales van de Champions League. De Duitsers toonden zich in een rechtstreeks duel sterker dan FC Basel.

Schalke 04-FC Basel  2-0

In Zwitserland droomde men al van de achtste finales van de Champions League, maar dan moest Basel wel een goed resultaat neerzetten tegen Schalke 04, dat op zijn beurt dan weer moest winnen van de Zwitsers om door te gaan.

Basel speelde goed mee en hield de Duitsers lange tijd in bedwang, tot Ivanov op het halfuur aan de trui van Szalai ging hangen. Rood voor Ivanov en die man-meersituatie zou Schalke na de pauze optimaal benutten.

Twee snelle goals

Aan het begin van de tweede helft verstuurde Farfan een prima voorzet richting Draxler, die Sommer tegenvoets pakte met een al even prima plaatsbal. Als vijf minuten later de buitenspelval van de Zwitsers verkeerd uitpakte en Matip voor de 2-0 zorgde, mochten de boeken definitief toe. Schalke speelde de wedstrijd eenvoudig uit en kwam nooit meer in de problemen.

Chelsea-Steaua Boekarest  1-0

Chelsea moest zich geen zorgen meer maken: eerste achtervolgers Basel en Schalke 04 namen het tegen elkaar op en The Blues gingen hoe dan ook door naar de volgende ronde. José Mourinho gunde onder meer Schwarzer en Demba Ba een basisplaats.

Die Ba was meteen betrokken bij het eerste grote wapenfeit van de thuisploeg. Oscar verlengde een corner en een attente Ba prikte de 1-0 van dichtbij tegen de touwen voor Chelsea.

Steaua Boekarest leek even aangedaan, maar kreeg niet veel later een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren. Iancu leek echter verrast door de ruimte die hij kreeg en schoof het leer naast de kooi van Schwarzer.

Vroege goal volstaat

Ook Hazard liet zich nog eens opmerken. De Rode Duivel dribbelde zijn directe tegenstander na een corner en leverde vervolgens een gevaarlijke voorzet af. Ivanovic was bij de pinken en kon koppen, maar doelman Tatarus hield Steaua overeind.

Na de pauze probeerde Chelsea wel nog om de voorsprong uit te diepen, maar een gebrek een gebrek aan efficiëntie zorgde ervoor dat het bij 1-0 bleef. Kevin De Bruyne kreeg nog tien minuten van Mourinho en leverde onder meer een gevaarlijke lage voorzet af, waar Ba uiteindelijk net niets mee deed.

Opstellingen

FC Schalke 04 FC Schalke 04

  Speler G Beoordeel
Kolasinac Sead   90' -
Santana Felipe 90' -
Neustädter Roman 90' -
Matip Joel  90' -
Uchida Astsuto 90' -
Farfán Jefferson A A 90' -
Boateng Kevin-Prince 90' -
Fährmann Ralf 90' -
Meyer Max 88' -
Draxler Julian 66' -
Höwedes Benedikt   31' -
  Bank G Beoordeel
Szalai Ádám 59' -
Fuchs Christian 24' -
Goretzka Leon 2'  
Clemens Christian -  
Hoogland Tim -  
Hildebrand Timo -  
Ayhan Kaan -  

FC Basel FC Basel

  Speler G Beoordeel
Sommer Yann 90' -
Voser Kay   90' -
Xhaka Taulant 90' -
Frei Fabian   90' -
Streller Marco 90' -
Schär Fabian   90' -
Ghaly Mohamed Salah 90' -
Serey Die Geoffrey 72' -
Stocker Valentin 72' -
El Nenny Mohamed 61' -
Ivanov Ivan   31' -
  Bank G Beoordeel
Sio Giovanni-Guy Yann   29' -
Delgado Matias Emilio 18' -
Ajeti Arlind 18' -
Sauro Gastón -  
Vailati Germano -  
Degen David -  
Degen Philipp -  
Herbeleef FC Schalke 04 - FC Basel

Vooraf