Datum: 24/11/2015 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade Gerland
Gent doet in extremis het onwaarschijnlijke in Lyon!
Sander De Graeve Diederik Geypen Johan Walckiers
Sander De Graeve, Diederik Geypen en Johan Walckiers vanuit Lyon
| 0 reacties

Volslagen Gekte in de extra tijd van Lyon-Gent zorgt voor 1-2 zege

Gent doet in extremis het onwaarschijnlijke in Lyon!
Foto: © photonews

U mag het opschrijven, AA Gent speelt ook na Nieuwjaar nog Europees voetbal. U mag ook opschrijven dat de kans er dik inzit dat voor het eerst sinds Anderlecht nog een Belgisch team richting tweede ronde van de Champions League trekt. Dat allemaal dankzij pure slapstick.

We zagen meteen een meer geïnspireerd Lyon dan in de heenmatch in Gent. De Buffalo’s kregen te maken met een serieuze druk naar voren en al in minuut zeven kon Ferri de score openen. In de korte hoek klopte hij Matz Sels na een mooie assist van Ghezzal.

AA Gent reageerde meteen via Neto. Lopes haalde zijn kopbal nog net onder de lat weg. Gent kwam gaandeweg iets beter in de match, maar Sels had enorm veel geluk dat hij op het veld mocht bijven staan. Hij raakte de bal na een uittrap van zijn collega aan de overkant immers met de hand buiten zijn strafschopgebied.

Gelukje voor Sels

Toen kon de match al gespeeld zijn voor de Gentenaars, maar het team van Vanhaezebrouck stond, na een belangrijke redding van de doelman, op. Dejaegere knalde een niet te missen kans over doel en zag even later een kopbal gepareerd.

Er hing iets in de lucht voor de jongens uit Gent en iets over het half uur haalden de Buffalo’s een passage uit de Grote Encyclopedie der Stilstaande Fasen boven. Auteur: Hein Vanhaezebrouck. Er ging drie man niet achter, maar voor de bal staan, om net voor de trap weg te lopen. De penseelstreek van Milicevic vond zo enig mooi de weg naar de netten.

De Picasso van AA Gent trof zo voor de tweede keer raak tegen Lyon. Ook in de heenmatch zorgde hij voor de belangrijke gelijkmaker. Ongetwijfeld een goal die heel Europa rondging. Tot aan de koffie bleven de Gentenaars de betere ploeg.

Daarna mocht Gent zich érg gelukkig prijzen dat de scheids in de eerste helft geen rood trok voor ene Matz Sels. De doelman pakte net als op Valencia en thuis tegen Lyon uit met geweldige reddingen. Lyon belegerde immers het Gentse doel minutenlang.

Die gekke Couli toch

Gent overleefde die fase amper en het slikte nog wat gele kaarten. Foket, Neto, Nielsen, Asare, Raman en Kums keken allemaal tegen een waarschuwing aan tijdens de wedstrijd. De partij leek op een gelijkspel af te stevenen tot plots een mirakel zich voltrok.

Coulibaly zag een bal uit de lucht vallen, kopte die tegen voorbij een grabbelende Lopes tegen de lat het leer botste net over de doellijn. In het daarvoor zo sfeervolle Stade de Gerland kon je diep in extra tijd een speld horen vallen. Gent springt over Valencia naar plek twee!

Opstellingen

Lyon Lyon
  Speler G Beoordeel
Lopes Anthony 90' -
Pereira Da Silva Rafael 90' -
Bisevac Milan 90' -
Yangambiwa Mapou 90' -
Bedimo Henri   90' -
Ferri Jordan âš˝   85' -
Tolisso Corentin 90' -
Malbranque Steed 64' -
Ghezzal Rachid A 74' -
Lacazette Alexandre 90' -
Valbuena Mathieu 90' -
  Bank G Beoordeel
Darder Moll Sergi 26' -
Beauvue Claudio 16' -
Cornet Gnaly Maxwel 5'  
Rose Lindsay -  
Mvuemba Arnold -  
Morel Jeremy -  
Gorgelin Mathieu -  
KAA Gent KAA Gent
  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Nielsen Lasse   90' -
Mitrovic Stefan 90' -
Asare Nana   90' -
Foket Thomas   90' -
Saief Kenny 67' -
Neto Renato   90' -
Kums Sven   90' -
Dejaegere Brecht 82' -
Milicevic Danijel âš˝ A 90' -
Depoitre Laurent 90' -
  Bank G Beoordeel
Raman Benito   23' -
Rafinha Rafael Scapini 8'  
Coulibaly Kalifa âš˝ -  
Vandenbussche Brian -  
Vitas Uros -  
Simon Moses Daddy-Ajala -  
Herbeleef Lyon - KAA Gent

Vooraf