De grote held van de Gent-avond: "Dit kan je met geen woorden beschrijven"

Johan Walckiers Sander De Graeve Diederik Geypen
Johan Walckiers, Sander De Graeve en Diederik Geypen vanuit Stade Gerland
| 11 reacties
De grote held van de Gent-avond: "Dit kan je met geen woorden beschrijven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat doe je als je beresterke spits zich 90 minuten lang kapot heeft gewerkt en je toch nog hoopt dat er een konijn uit de hoed valt? Blijkbaar heeft Hein Vanhaezebrouck daar het antwoord op: je smijt er een 24-jarige, 1m97 grote, Malinees in om oorlog te gaan maken.

Een tweede helft waarin de kansenverhouding 15 tegen 2 lag, waarin Gent amper nog iets kon bij elkaar voetballen. Dan probeer je als coach meestal je hardverdiend puntje te consolideren. Niet Hein Vanhaezebrouck, die hield constant twee man vooraan en verving een spits door een spits. En dat het geloond heeft!

Ik was eerst niet zeker of de bal erin was

"Fantastisch, extraordinaire...", Kalifa Coulibaly liet voor één keer zijn timide houding vallen. "Ik heb zelfs met de rest mee gesprongen in de kleedkamer", lachte hij. "Ik kan het zelfs met woorden niet beschrijven hoe ik me voel."

Exact vijf minuten kreeg hij, maar wel goed voor een goal die mogelijk de eerste Belgische CL-overwintering oplevert sinds 2001. "Dit is de droom van elke speler, scoren in de Champions League", bleef 'de held' glimlachen. "Ik was eerst niet zeker of hij erin was, maar toen de arbiter hem toekende... Pure vreugde!"

Mijn belangrijkste goal ooit? Nee hoor

Kalifa Coulibaly

Maar vreemd genoeg wou hij niet over zijn belangrijkste goal ooit praten. Een kleine nuance die we misten. "Er zijn er nog veel die gaan komen hoor", knipoogde hij. "Het is wel mijn belangrijkste goal tot nu toe."

En nu wacht Zenit. "We gaan die match met alle man en macht voorbereiden. Nu we op deze plaats staan, willen we het niet meer afgeven. Zenit is niet makkelijk, maar we speelden al goed tegen hen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties