Datum: 11/12/2019 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jan Breydel
Veredeld B-elftal van Real rekent af met Club Brugge, dat wel doorstoot naar de Europa League
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Brugge
| 567 reacties

Club Brugge legt beslag op de derde plaats ondanks nederlaag tegen Real Madrid

Veredeld B-elftal van Real rekent af met Club Brugge, dat wel doorstoot naar de Europa League
Foto: © photonews

Club Brugge heeft zich, ondanks een 1-2 nederlaag, geplaatst voor de 1/16 finale van de Europa League. Door de nederlaag van Galatasaray was het resultaat tegen Real Madrid niet van belang. Hans Vanaken kon de 0-1 van Rodrygo uitwissen, maar Vinicius en Modric maakten er nog 1-3 van.

Op de slotspeeldag van de groepsfase ontving Club Brugge het grote Real Madrid. Een mooie gast om de reeds succesvolle campagne feestelijk af te sluiten, maar dan moest blauw-zwart wel nog beslag leggen op de derde plaats in groep A. Daarvoor rekende het op wat medewerking van PSG, dat Galatasaray ontving in Parijs.

Clement koos voor een 3-5-2 met Vlietinck op de linkerflank als grote verrassing. Het was pas zijn tweede basisplaats dit seizoen. Vormer kwam terug uit schorsing en Kossounou nam de plaats van de geschorste Mata in. Zidane hield ‘Galacticos’ Bale, Benzema en Courtois op de bank. Varane, Modric en Isco stonden wel op het veld.

De thuisploeg was niet van plan zich in te graven, want het probeerde de tegenstander hoog vast te zetten en zelf steeds de voetballende oplossing te zoeken. Dat resulteerde bijna in een vroeg doelpunt, maar Tau besloot na een afgeweken voorzet van érg dichtbij op Areola. Ook Mignolet behoedde zijn team voor een achterstand door een schot van Jovic knap uit zijn kooi te ranselen.

Veel geel

Op slag van rust werd de 1-0 van Dennis afgekeurd wegens buitenspel. In de eerste helft kregen we meer gele kaarten dan doelkansen te zien. Drie voor Club (Balanta, Kossounou en Sobol) en twee voor ‘de Koninklijke’ (Modric en Balanta). Het publiek geraakte wat gefrustreerd door de beslissingen van de ref. Minder frustrerend was de tussenstand in Parijs: Galatasaray stond 2-0 in het krijt.

Na de thee legde Rodrygo Jan Breydel het zwijgen op met een knappe volley, maar Hans Vanaken stelde twee minuten later orde op zaken. Na een hoge balrecuperatie gaf Real te veel ruimte aan de Gouden Schoen. Die krulde het leer mooi in de verste hoek. Ondertussen hadden Neymar en Mbappé Club nog wat meer zekerheid geschonken door de 4-0 op het scorebord te zetten.

Toch kwam de 1-2 van Vinicius hard aan, want Club wou een resultaat neerzetten voor eigen publiek én het was een echte frommelgoal. Maar die tellen ook. Dennis kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar het was Modric die in de slotfase nog voor de 1-3 zorgde. Dat was ook de eindstand. In Parijs werd het uiteindelijk 5-0 na een strafschop van Cavani.

Ondanks de nederlaag speelt Club Brugge in 2020 dus ook nog Europees voetbal, maar wel in de Europa League. Galatasaray blijft met lege handen achter.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Kossounou Odilon   90' -
Mechele Brandon 90' -
Deli Simon 90' -
Vlietinck Thibault 70' -
Vormer Ruud 90' -
Balanta Eder   90' -
Sobol Eduard   90' -
Vanaken Hans 90' -
Tau Percy 59' -
Dennis Emmanuel Bonaventure A 90' -
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 31' -
De Ketelaere Charles 20' -
Rits Mats -  
Horvath Ethan -  
Cools Dion -  
Okereke David -  
Ricca Federico -  

Real Madrid Real Madrid

  Speler G Beoordeel
Areola Alphonse 90' -
Gabriel Militão Éder 90' -
Varane Raphaël 90' -
Odriozola Arzallus Álvaro A 90' -
Mendy Ferland 90' -
Isco 84' -
Carlos Henrique Casimiro Casemiro A 90' -
Modric Luka  90' -
Rodrygo 90' -
Jovic Luka 77' -
Vinícius Júnior 73' -
  Bank G Beoordeel
Diaz Brahim 17' -
Benzema Karim 13' -
Federico Valverde 6'  
Carvajal Ramos Daniel -  
Nacho -  
Bale Gareth -  
Courtois Thibaut -  
Herbeleef Club Brugge - Real Madrid

Vooraf