Club mikt hoog in de Europa League: "Mits wat geluk winnen we van elke ploeg" & "We gaan voor het hoogst haalbare"
Hannes Van Gael Manuel Gonzalez
Hannes Van Gael en Manuel Gonzalez vanuit Brugge
| 138 reacties

Philippe Clement en Ruud Vormer trekken met ambitie de Europa League in

Club mikt hoog in de Europa League: "Mits wat geluk winnen we van elke ploeg" & "We gaan voor het hoogst haalbare"

In een poule met Galatasaray, Real Madrid en PSG heeft Club Brugge beslag gelegd op de derde plaats waardoor het Europees overwintert. Niet in de Champions League, maar wel de Europa League. Daarin gaan ze voor "het hoost haalbare".

Philippe Clement zag zijn team enkele sterke prestaties neerzetten in een aartsmoeilijke CL-poule en vreest geen enkele tegenstander. "Tegen wie we ook spelen, al zijn het de beste spelers van de wereld, ze zullen altijd proberen te winnen. Dat hebben we de voorbije zes Europese matchen bewezen", stak hij van wal.

Tikkeltje geluk

"Hoe ver ik ons zie geraken? Dat hangt van een loting af natuurlijk en die hebben we niet in de eigen hand. Dit heeft de kwaliteiten om zich tegen elke ploeg te kwalificeren. Alles is mogelijk, maar dan hebben we wel dat tikkeltje geluk nodig. Dat hadden we iets te weinig in de groepsfase, anders speelden we vandaag voor de tweede plaats", besloot de trainer van Club Brugge.

De eerste mogelijke tegenstander die in Ruud Vormer opkwam was Ajax. Maar ook hij is erg ambitieus voor het verdere Europese verhaal. "We gaan voor het hoogst haalbare. Het is moeilijk om de Europa League te winnen... dan moet het allemaal meezitten. De kwartfinale heb ik al eens gespeeld natuurlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties